Szoboszlai közeli barátja lőtte a kiesés szélére a Milant

Már a csoportkörben kieshet az előző szezonban a Bajnokok Ligája elődöntőjéig jutó AC Milan. Az olasz csapat hazai pályán kapott ki 3-1-re a Dortmundtól, az utolsó helyen várja a december eleji záró kört a BL-ben. A csapat edzője, Stefano Pioli mindeközben azzal szembesült, hogy elfogynak a középhátvédei.

2023. 11. 29. 7:56
Milan v Borussia Dortmund - UEFA Champions League
MILAN, ITALY - NOVEMBER 28: Christian Pulisic of AC Milan in action against Karim Adeyemi of Borussia Dortmund during the UEFA Champions League football match AC Milan vs Borussia Dortmund at San Siro Stadium in Milan, Italy on November 28, 2023 Piero Cruciatti / Anadolu (Photo by Piero Cruciatti / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Piero Cruciatti / Anadolu/ AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Milan–Dortmund mérkőzés hatodik percében még másképp festett a San Siro közönsége. Azonban tizenegyese kimaradt, négy perccel később Marco Reus belőtte a Dortmund büntetőjét. Samuel Chukwueze nagyszerű egyéni játék után egyenlített, de úgy tűnt, hogy Malick Thiaw combizomhúzódása megrázta a Milant. A Rossoneri újabb két gólt kapott, Jamie Bynoe-Gittens és közeli barátja, korábbi salzburgi csapattársa, Karim Adeyemi volt a gólszerző.

Bundesliga - TSG 1899 Hoffenheim vs Borussia Dortmund
Karim Adeyemi. Fotó: Christopher Neudorf

Stefano Pioli, a Milan edzője csalódottan értékelt: – Szerintem abban a pillanatban elvesztettük a meccset, amikor magunk irányíthattuk volna, de kimaradt a büntetőnk. Majd egy perccel a Dortmund második gólja előtt is nekünk volt lehetőségünk, 2-1-re vezethettünk volna, de nem tudtuk sikeresen befejezni az ellentámadást – mondta Pioli a Mediasetnek.

Szoboszlai és Adeyemi sikeresek voltak együtt Salzburgban:

– Nyilvánvaló, hogy Thiaw elvesztése a védekezésünk egyensúlyát is rontotta. Jobban kellett volna védekeznünk ezekben a helyzetekben – tette hozzá Pioli.

Milan v Borussia Dortmund - UEFA Champions League
Thiaw (balra) megsérült. Fotó: Anadolu/AFP/Piero Cruciatti

Thiaw várhatóan egy hónapig lesz sérült, Simon Kjaer, Marco Pellegrino, Pierre Kalulu és Mattia Caldara már megsérült, ami azt jelenti, hogy Fikayo Tomori az egyetlen középhátvéd.

Az olasz edző nem volt boldog. Fotó: AFP/Marco Bertorello

Piolit megkérdezték a 3-1-es Dortmund-siker után, hogy akar-e üzenni a Milan szurkolóinak Ezt válaszolta: – Nehéz most szavakat találni. Azt sem gondolom, hogy a rajongóknak üzenetre van szükségük. Nekik joguk van dühösnek és csalódottnak lenni, nekünk pedig kötelességünk jobban teljesíteni, hiszen nem ez volt az a teljesítmény, amit szerettünk volna. Csak annyit tehetünk, hogy nyerünk Newcastle-ben. Tehát megpróbáljuk megtenni, amit tudunk, és reménykedünk – mondta Pioli. 

 

Borítókép: Adeyemi is gólt lőtt a Milannak (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.