A Ferencváros ellenfelének rossz emléke lehet a zöld-fehérekről

A Konferencialigával fejeződött be az UEFA hétfői sorsolásdömpingje. A Ferencváros a harmadik számú sorozatban csoportmásodikként a nyolcaddöntőbe jutásért játszik februárban, a magyar bajnok ellenfele a görög Olympiakosz lesz. A Ferencváros idegenben kezdi a párharcot.

2023. 12. 18. 14:19
null
20231214 Ferencváros Fiorentina Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája és az Európa-liga után a Konferencialiga sorsolását is megtartották hétfőn. A Ferencváros a második helyen végzett Kl-csoportjában a Fiorentina mögött, de a Genk és a Csukaricski előtt, így a sorsolás előtt biztos volt, hogy az Európa-ligából csoportharmadikként a Konferencialigába érkezett rivális ellen az első mérkőzést vívja idegenben, a visszavágót pedig hazai pályán.

Ferencváros Konferencialiga Varga Barnabás
A Ferencváros múlt héten a Fiorentina ellen vívta ki a továbbjutást, tavasszal a Konferencialiga nyolcaddöntőjébe is követné az olasz csapatot. Fotó: Ladóczki Balázs

A Ferencváros egymás után a második szezonban élte meg a nemzetközi kupatavaszt, a 2022/23-as idényben az Európa-liga nyolcaddöntője jelentette a zöld-fehérek számára a végállomást.

 

A Ferencváros máris Görögországba utazik

Ahhoz, hogy idén az FTC a Kl-ben bejusson a legjobb tizenhat közé, a görög Olympiakosz elleni párharcot kell sikerrel megvívnia. A magyar bajnok 2024. február 15-én Pireuszban lép pályára, a visszavágót egy héttel később hazai pályán vívja.

Az FTC-nél titkon bíznak abban, hogy nem ez lesz az egyetlen görögországi túrája a csapatnak, a Konferencialiga 2024-es döntőjének ugyanis Athén lesz a házigazdája.

A Ferencváros és az Olympiakosz 1996 őszén az UEFA-kupában már játszott egymás ellen, akkor 5-3-as összesítéssel a magyar csapat jutott tovább.

Bolla Bendegúz csapata, a svájci Servette hazai pályán kezdi a bolgár Ludogorec elleni párharcot.

 

A Konferencialiga februári párharcai

  • Olympiakosz (görög)–Ferencváros (magyar)
  • Servette (svájci)–Ludogorec (bolgár)
  • Sturm Graz (osztrák)–Slovan Bratislava (szlovák)
  • Union Saint-Gilloise (belga)–Eintracht Frankfurt (német)
  • Real Betis (spanyol)–Dinamo Zagreb (horvát)
  • Molde (norvég)–Legia Warszawa (lengyel)
  • Maccabi Haifa (izraeli)–Gent (belga)
  • Ajax (holland)–Bodö/Glimt (norvég)

Továbbjutása esetén a Ferencváros a következő, 2024. február 23-i Kl-sorsoláson is érdekelt lesz, amikor a Konferencialiga őszi csoportgyőztesei közül kap ellenfelet. A már Kl-nyolcaddöntős csapatok: Lille (francia), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Viktoria Plzen (cseh), Club Brugge (belga), Aston Villa (angol), Fiorentina (olasz), PAOK (görög), Fenerbahce (török). 

 

Borítókép: A Ferencváros veretlenül teljesítette a Konferencialiga csoportkörét (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.