Anthony Davis volt a döntő legjobbja, de LeBron James lett az MVP + videó

A Los Angeles Lakers nyerte az első ízben kiírt NBA-kupát, miután a magyar idő szerint vasárnap hajnalban Las Vegasban rendezett döntőben 123-109-re nyert az Indiana Pacers ellen. A döntőben Anthony Davis játszotta a főszerepet, 41 pontot és 20 lepattanót szerzett, a szezonközi torna legjobbjának, azaz az MVP-nek járó díjat viszont csapattársa, LeBron James kapta meg.

2023. 12. 10. 13:48
NBA In-Season Tournament Championship: Lakers win inaugural NBA Cup
LAS VEGAS, NEVADA - DECEMBER 9: Los Angeles Lakers win inaugural NBA Cup after NBA In-Season Tournament Finals game between Los Angeles Lakers and Indiana Pacers at the T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada, United States on December 9, 2023. Tayfun Coskun / Anadolu (Photo by Tayfun Coskun / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Europress/AFP/Tayfun Coskun
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Los Angeles Lakers az NBA társrekordbajnoka, ugyanúgy tizenhétszer lett bajnok, mint a Boston Celtics. A Lakers és az egész liga jelenlegi legismertebb játékosa, LeBron James már az NBA történetének legponterősebb játékosa. Ha az NBA rangot akart adni az idén elindított új sorozatnak, az idényközi NBA-kupának, akkor a liga számára tökéletesen alakult a torna, hiszen a Los Angeles Lakers veretlenül szerezte meg a trófeát, LeBron James pedig a sorozat legértékesebb játékosa lett, noha az Indiana Pacers elleni finálé legjobbja csapattársa, Anthony Davis volt.

NBA In-Season Tournament Finals: Los Angeles Lakers vs Indiana Pacers
LeBron James Anthony Davis
A zsákoló LeBron James lett az NBA-kupa MVP-je, őt figyelő csapattársa, Anthony Davis volt a döntő legeredményesebb játékosa (Fotó: Europress/AFP/Tayfun Coskun)

Davis a döntőben 41 pontot és 20 lepattanót szerzett, James ezúttal 24 pontot és 11 lepattanót tett a közösbe. A Lakers a mérkőzés nagy részében vezetett, de igazán ellépni sokáig nem tudott a Pacerstől, végül a negyedik negyed közepén egy 13-0-s sorozat döntötte el a trófea sorsát.

LeBron James és Las Vegas

Az idényközi torna elődöntőit és döntőjét Las Vegasban rendezték, James itt vehette át a csapatával nyert trófeát és az egyéni díjat is. Las Vegas különleges helyszín a számára, hiszen a harminckilencedik születésnapjához, ezzel párhuzamosan karrierje végéhez is közeledő LeBron James azt tervezi, hogy Las Vegas-i csapattal bővíti ki az NBA-t, amelynek a tulajdonosa lesz.

– Az itteni szurkolók fantasztikusak, az itteni meccsek csak megerősítik a lelkesedésemet. Las Vegasnak már van NHL és NFL csapata, idén Formula–1-es verseny is volt itt, ez a város szereti a nagy attrakciókat. Egy NBA-csapat is nagyszerű lenne Las Vegasnak – szögezte le LeBron James, aki azt is hangsúlyozta, örül neki, hogy ismét történelmet írhatott.

Mennyit ér az NBA-kupa?

A liga a motivációt illetően igyekezett biztosra menni: a győztes csapat, azaz a Los Angeles Lakers játékosainak markát fejenként félmillió dollár üti a végső sikerért.

LeBron James arra viszont nem vállalkozott, hogy az idény végi NBA-bajnoki cím szempontjából következtetést vonjon le a mostani trófeából, mint elmondta, addig még nagyon sok idő és mérkőzés hátra van.

Az alapszakasz nagyjából az egynegyedénél jár, az NBA-kupa két döntőse, a Los Angeles Lakers (14-9) és az Indiana Pacers (12-8) egyaránt ötödik helyen áll saját főcsoportjából, a legjobb mérleggel a ligában egyelőre a Minnesota Timberwolves (17-4) rendelkezik.

Borítókép: A Lakers játékosai magasba emelik az NBA-kupát (Fotó: Europress/AFP/Tayfun Coskun)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.