Az év komikus videói: hordágyra kerülő kabala, ünneplés miatt meglakoló Klopp

Furcsa pillanatokból idén sem volt hiány az európai topligákban. Videós összeállításunkban ezekből nyújtunk rövid ízelítőt.

2023. 12. 31. 6:55
Jürgen Klopp
Liverpool's German manager Jurgen Klopp celebrates on the pitch after the English Premier League football match between Burnley and Liverpool at Turf Moor in Burnley, north-west England on December 26, 2023. Liverpool won the game 2-0. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Kloppra minden jellemző, csak az nem, hogy nyugodtan ücsörögve figyelné csapata mérkőzéseit. A szenvedélyes edző nem fél kimutatni a haragját vagy éppen az örömét, és olykor éppen emiatt kerül bajba. Így történt ez a Liverpool és a Tottenham Hotspur április végi ütközetekor (4-3) is a Premier League-ben, amikoris a Vörösök tizenöt perc alatt elhúztak három góllal, de a 93. percre elszórakozták az előnyüket. Végül mégis a hazaiak örülhetettek, mert Diogo Jota a 94. percben bevitte a kegyelemdöfést. Klopp magából kikelve, a negyedik játékvezetőnek mutogatva ünnepelt. Erre később ráfázott, mert a rohangálás közben meghúzta a combhajlító izmát, ezért aztán bicegve tért vissza a saját helyére.

A Liverpool mesterének nem ez volt az egyetlen vicces pillanata az idén. Kloppra jellemző, hogy amikor csapata büntetőt kap, a tizenegyest elvégző játékosnak háttal áll, és a nézők reakciójából szűri le, hogy gól született-e. Olykor azonban előfordul, hogy a német edző rosszul olvassa a jeleket, mint a Liverpool és az Arsenal áprilisi bajnoki meccsén (2-2). A magabiztos lövő hírében álló Mohamed Szalah ez alkalommal nagyon elmérte a célpontot, Klopp viszont ezt háttal állva nem láthatta, és ünnepelni kezdte, hogy csapata kiegyenlített. Majd kellemetlen meglepetés érte…

A nagy akarásnak olykor nyögés lesz a vége, mint Antony esetében. A Manchester United brazil szélsője a Reading elleni FA-kupa-meccsen addig-addig próbált túljárni az ellenfele eszén, amíg a saját lábai gabalyodtak össze.

A Chelsea és a Manchester City novemberben csapott össze egymással. Panaszra nem lehetett okunk, a közönségszórakoztató találkozón 4-4-es döntetlen született. A londoni Cole Palmernek ez volt az első mérkőzése volt csapata ellen, és a Chelsea helyett „véletlenül” a Manchester City taktikai megbeszélésébe kapcsolódott be, mire mosolyogva, de jókora erővel eltessékelte Palmert maguk közül.

Nemcsak a volt csapattársak szeretik egymást ugratni, decemberben az Internazionalét erősítő Marcus Thuram csinált bohócot a szintén milánói Benjamin Pavard-ból.

Ahogy az egyik fenti videóban Klopp, a Nantes kabalafigurája is furcsa sérülést szedett össze. A Rennes elleni francia élvonalbeli derbin a rivális kabalája birkózta le a Nantes kanáriját, akinek emiatt leesett a fejéről a jelmeze, majd hordágyon kellett levinni a szerencsétlenül járt figurát a pályáról.

Nem akármilyen gól miatt marad emlékezetes a német másodosztályban a St. Pauli és a Hamburger SV decemberi bajnoki mérkőzése. A vendég hamburgiak kapusa, Daniel Heuer Fernandes furcsa öngóllal duplázta meg a St. Pauli előnyét, de szerencséjére a társai a segítségére siettek, és 2-2-es döntetlennel ért véget a találkozó.

 

Borítókép: Jürgen Klopp (Fotó: AFP/Paul Ellis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.