Mérgeskígyó vette birtokba a pályát, félbeszakadt a teniszmeccs + videó

A harmincves Dominic Thiem már hosszú évek óta rója a kilométereket a teniszpályán, a szombati mérkőzése során azonban olyan ellenféllel találkozott, mint soha korábban.

2023. 12. 30. 16:43
Dominic Thiem
Austria's Dominic Thiem plays a forehand return to Switzerland's Stan Wawrinka during the men's singles match on day one of the Paris ATP Masters 1000 tennis tournament at the Accor Arena - Palais Omnisports de Paris-Bercy - in Paris on October 30, 2023. (Photo by Dimitar DILKOFF / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dominic Thiem látott már szebb napokat is. A világranglista egykori harmadik helyezettjét jelenleg csak a 98. hely illeti meg, így több tornán is selejtezőn kell részt vennie. Így volt ez Brisbane-ben is, ahol szombaton a nála tíz évvel fiatalabb James McCabe-vel nézett szembe. Thiem az első szettet 6:2-re elbukta, ám szerencséjére kényszerszünet következett, amiből ő jött ki jobban. Az osztrák játékos a második játszmában három meccslabdát hárítva egyenlített ki, majd a döntő szettet is behúzta.

A meccs legérdekesebb jelenetét azonban nem a két teniszező produkálta, hanem egy váratlan vendég. Egy textilmintás barnakígyó jelent meg a pálya mellett, így a veszélyes hüllő befogásáig nem volt más lehetőség, mint berekeszteni a játékot.

– Imádom az állatokat, különösen az egzotikusakat. Viszont szóltak, hogy ez egy mérgeskígyó, és közel volt a labdaszedőkhöz, így veszélyes helyzet volt. Soha nem történt még velem ilyesmi korábban, valószínűleg sosem felejtem el ezt az élményt – fogalmazott Thiem.

Borítókép: Dominic Thiem (Fotó: AFP/Dimitar Dilkoff)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.