A Barcelona a meccs előtt bakizott, majd négyet kapott a legjobb katalán csapattól + videó

Nem akar véget érni a Girona tündérmeséje. Michel csapata a katalán rangadót 4-2-re nyerte meg a Barcelona otthonában, és a Real Madrid szombati pontvesztése után ismét pontelőnnyel vezeti a La Liga tabelláját. Xavi a gyenge védekezés mellett amiatt is kesergett, hogy a Barcelona kölcsönjátékosaként Eric García pályára léphetett a gránátvörös-kékek ellen.

2023. 12. 11. 9:46
Michel Xavi Barcelona Girona
Girona's Spanish coach Michel greets Barcelona's Spanish coach Xavi at the end of the Spanish league football match between FC Barcelona and Girona FC at the Estadi Olimpic Lluis Companys in Barcelona on December 10, 2023. (Photo by Pau BARRENA / AFP) Fotó: AFP/Pau BARRENA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a Barcelona állandó szereplője a spanyol bajnoki aranyéremért folytatott küzdelemnek, s idén is a La Liga címvédője, a Girona mindössze a negyedik idényét tölti az élvonalban, s a tizedik helynél előkelőbb pozícióban még sosem zárta a pontvadászatot. Idén mégis úgy alakult, hogy a Barcelona és a Girona összecsapása a katalán rangadó, sőt a gránátvörös-kékek vezetőedzője, Xavi már a meccs előtt is tartott Michel csapatától. Mint kiderült, joggal.

FC Barcelona v Girona FC - La Liga EA Sports
A Girona négy gólt és nagy győzelmet ünnepelhetett a Barcelona vendégeként. Fotó: Urbanandsport/NurPhoto via AFP/Joan Valls

A Barcelona a múlt héten jól járt azzal, hogy Joao Félix pályára léphetett az Atlético Madrid elleni rangadón, noha a Matracosok kölcsönjátékosaként szerepel a Barcában. A Girona elleni mérkőzés előtt viszont Xavi már amiatt kesergett, hogy Eric García játszhat az őt kölcsönadó Barcelona ellen, mert a barcelonai klubvezetés a szándéka ellenére elfelejtette belefoglalni a kölcsönszerződésbe az ezt tiltó részt.

 

Négyet kapott a Barcelona

A Girona eddig szépen sorra nyerte a mérkőzéseket, de a Real Madrid elleni sima veresége azt vetítette előre, hogy a megszokott nagy csapatokkal még nem tudja felvenni a versenyt.

Ehhez képest a Barcelona otthonában gólzáporos győzelmet aratott a Girona. A 4-2-es sikerrel és a Real Madrid Betis elleni pontvesztésével ismét pontelőnnyel áll a tabella élén. Volt ok az ünneplésre.

A túloldalon kevésbé: azok után, hogy a korábbi években a Gironát azzal vádolták, hogy katalán csapatként biztosan „lefekszik” a Barcelonának, a mostani győzelemmel megerősítette a különös status quót: jelenleg a Girona a legjobb katalán futballcsapat. – A védekezésben elkövetett hibáknak megfizettük az árát – vonta le a tanulságot Xavi, akinek csapata egyelőre nem áll a La Liga dobogóján.

La Liga, 16. forduló

Barcelona–Girona 2-4
Real Betis–Real Madrid 1-1
Atlético Madrid–Almería 2-1
Villarreal–Real Sociedad 0-3
Alavés–Las Palmas 0-1
Getafe–Valencia 1-0
Cádiz–Osasuna 1-1
Mallorca–Sevilla 1-0
Granada–Athletic Bilbao 0-1-es állásnál félbeszakadt
Rayo Vallecano–Celta Vigo hétfő 21.00 (tv: Spíler 2)

Az élcsoport állása
1. Girona 41 pont/16 meccs
2. Real Madrid 39/16
3. Atlético 34/15
4. Barcelona 34/16
5. Real Sociedad 29/16
6. Bilbao 28/15

 

Borítókép: Xavi kelletlenül gratulált Michelnek (Fotó: AFP/Pau Barrena)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.