A Ferencváros elleni hős nehéz év után ünnepelhetett

A Paks vasárnap 3-2-re megnyerte a Ferencváros elleni rangadót a labdarúgó NB I-ben, ezzel bebiztosította, hogy a tabella élén töltheti a téli szünetet. Bognár György, a Paks vezetőedzője a mérkőzés után név szerint is kiemelte Szabó Bálint teljesítményét, aki a tolnai csapat harmadik gólját szerezte tizenegyesből.

2023. 12. 12. 4:40
SZABÓ Bálint; MAKRECKIS, Cebrails
Paks, 2023. december 10. Szabó Bálint, a Paksi FC (j) és Cebrails Makreckis, az FTC játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Paksi FC - Ferencvárosi TC mérkõzésen a Paksi FC Stadionban 2023. december 10-én. A mérkõzést a Paksi FC nyerte 3-2-re. MTI/Vasvári Tamás Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy dicséretnek számít, amikor egy futballistát a mérkőzés utáni nyilvános értékelésében név szerint is megemlít a vezetőedzője. Szabó Bálint ráadásul nem is akármilyen mérkőzés után élhette ezt át, a labdarúgó NB I őszi szezonjának legnagyobb rangadója, a Paks Ferencváros elleni 3-2-es győzelme után méltatta a teljesítményét a tolnaiak vezetőedzője. A huszonkét éves Szabó Bálintot szembesítettük azzal, hogy Bognár szerint nagyot játszott és sok zavart okozott a Ferencváros védelmében.

Szabó Bálint Cebrail Makreckis Ferencváros Paks NB I
Cebrail Makreckis volt a Ferencváros negatív hőse, Szabó Bálint a Paks egyik legjobbja (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

– Jó érzés, hogy ilyet mondott rólam a mester, én is úgy éreztem, hogy jól tudtam beszállni a mérkőzésbe, habár az elején szükségem volt egy kis időre, hiszen bemelegítés nélkül álltam be – mondta lapunknak Szabó Bálint, aki a tizenhetedik percben lépett pályára a megsérült Hahn János helyére.

Miért Szabó Bálint rúgta a Paks tizenegyesét?

A Paks elképesztő menetelést mutat be ősszel, a Fradi elleni győzelemmel a csapat bebiztosította őszi elsőségét. Szabó Bálint viszont szeptemberi sérülése óta az elmúlt fordulókban rendre csak csereként kapott lehetőséget. Ennek ellenére ő állt a labda mögé, amikor a Ferencváros ellen a hajrában tizenegyest lőhetett a Paks, s utóbb kiderült, nagyon kellett a győzelemhez az általa értékesített büntető.

– Alapvetően nincs kijelölve játékos a büntető elvégzésére, mindig a pályán beszéljük meg, ki érzi úgy, hogy belövi a tizenegyest. Most a szabálytalanság után én jelentkeztem, így lőhettem én a büntetőt – fedte fel a döntés hátterét Szabó.

A futballistának nem volt könnyű éve, tavasszal kölcsönben Törökországban szerepelt, de az Antalyaspornál nem kapott sok játéklehetőséget, így fokozott bizonyítási vággyal vágott neki az őszi szezonnak.

– A saját játékom hagy kívánnivalót maga után, sérülések is hátráltattak, úgyhogy nem mondanám, hogy az őszi fél év a legjobb fél szezonjaim közé tartozik. Csapatszinten viszont várakozáson felül teljesítettünk. Hazai pályán egyáltalán nem kaptunk ki, a csúcspont pedig talán a mostani, Fradi elleni győzelem volt, hiszen papíron sokkal esélyesebb csapat, a bajnokaspiráns ellen nyertünk, ami azért is fontos volt, mert korábban a Groupama Arénában nagyobb vereséget szenvedtünk, most azért is kicsit vissza tudtunk vágni.

A Paks vagy a Ferencváros az NB I esélyese?

A Paks az őszi szezont szombaton újabb rangadóval, a szintén dobogós helyen álló Fehérvár otthonában zárja, de annak a meccsnek az eredményétől függetlenül már mindenképpen a tabella első helyén áll.

– Jó ránézni a tabellára, boldogok vagyunk az első hellyel, de nem tekintünk túlságosan előre, mindig csak az előttünk álló feladatra koncentrálunk. A bajnokság esélyese továbbra is a Ferencváros, mi meg fogunk tenni mindent, hogy megőrizzük a mostani helyünket, de nem ez lenne a realitás – hangsúlyozta lapunknak Szabó Bálint.

Borítókép: A becsúszó Szabó Bálint a védekezésből is kivette a részét (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.