Guardiola akár már az idény végén visszavonulhat

Legutóbb emlékezetes idényt produkált a Manchester City, Pep Guardiola regnálása óta a legjobbat. A katalán menedzser mindent elért már edzőként, és bár 2025-ig szerződés köti a klubjához, ha úgy alakul a mostani szezon, Guardiola azt is el tudja képzelni, hogy jövő nyáron visszavonul.

2023. 12. 08. 14:17
English Premier League - Arsenal vs Manchester City Pep Guardiola
epa10908092 Manchester City's manager Pep Guardiola reacts after losing the English Premier League soccer match between Arsenal FC and Manchester City, in London, Britain, 08 October 2023. EPA/DANIEL HAMBURY EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: DANIEL HAMBURY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester City nem páratlan, de ritka bravúrt hajtott végre az előző idényben azzal, hogy három címet is besöpört. Az angol bajnokságot és az FA-kupát már korábban is sikerült megnyernie, ám a Bajnokok Ligájában először lett a legjobb Pep Guardiola csapata.

Guardiola a BL-ben is a csúcsra vezette a Cityt
Guardiola (feketében) a BL-ben is a csúcsra vezette a Cityt.Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

A címvédés egy sorozatban sem könnyű menet – főleg, hogy most kisebb gödörben van az együttes –, hát még háromban! Ezzel persze tisztában van Guardiola is, akinek komoly hatással lehet a jövőjére, ha ismét triplázik a Manchester City.

Guardiola Ferguson nyomdokain

– Ha megint három kupát nyerünk, akkor visszavonulok, ez biztos. Rendkívül nehéz ezt elérni, rengeteg csodálatos csapatot láttunk már Angliában, de korábban csak egy, a Sir Alex Ferguson irányította Manchester United járt olyan magasságokban, mint mi legutóbb – hívta fel a figyelmet a City edzője, aki 2025 nyaráig kötelezte el magát a manchesteri klubhoz. – Meglátjuk, miképpen teljesítünk mi, és a riválisaink milyen tempót diktálnak, de ősszel még korai a bajnoki címről beszélni.

Nos, egyelőre óriási a verseny a Premier League-ben, az Arsenal, a Liverpool és az Aston Villa is a City előtt áll. A Bajnokok Ligájában simább volt a címvédő útja, eddigi öt csoportmeccsét egyaránt megnyerte, csoportelsőként került a nyolcaddöntőbe. Némi meglepetésre a ligakupában már kiesett a Newcastle-lel szemben, az FA-kupában januárban a másodosztályú Huddersfield ellen kezdi meg a szereplését.

Borítókép: Pep Guardiola az Arsenal elleni bajnoki mérkőzést követően (Fotó: EPA/Daniel Hambury)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.