Lujza 2024. március 2.
logo

Kézilabda-vb: köszönjük meg a braziloknak, hogy még él az esély

Magyar Nemzet
2023.12.10. 16:16 2023.12.10. 16:20
Kézilabda-vb: köszönjük meg a braziloknak, hogy még él az esély

Egy esetleges cseh pontszerzés a brazilok ellen minimálisra csökkenthette volna a női kézilabda-válogatott olimpiai selejtezős részvételét. De a Győri Audi ETO balátlövőjével, Bruna de Paulával felálló brazil válogatott 30-27-re nyert, ezzel biztosan megelőzi a cseheket a csoportban, és legrosszabb esetben a harmadik helyen végez a középdöntős csoportjában. Magyar szempontból ez volt a legjobb forgatókönyv, Brazília szereplése ugyanis nem oszt, nem szoroz az olimpiai selejtezőért zajló versenyben, tekintettel arra, hogy a dél-amerikaiak már kivívták a párizsi szereplés jogát. Tehát amennyiben a magyar válogatott hétfőn legyőzi Horvátországot, akkor biztosan olimpiai selejtezőt érő helyen végez a vb-n.

A brazil válogatott hátrányból fordítva 30-27-re legyőzte Csehországot a dán–norvég–svéd közös rendezésű női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében. Ezzel eldőlt, hogy ha a magyar válogatott hétfőn nyer Horvátország ellen, szinte biztosan olimpiai selejtezőt játszhat. Reálisan nézve már csak brazilok kerülhetnek elénk a lehetséges középdöntős csoportharmadikok közül, de a dél-amerikaiak a Pánamerikai Játékok győzteseként már kvalifikálták magukat a párizsi olimpiára.

Borítókép: A Győrben játszó Bruna de Paula négy gólt szerzett a csehek ellen (Fotó: IHF)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.