Lang Ádám jó okkal száműzte a sült kacsát a karácsonyi menüsorból

Az idei évben kirobbanthatatlan volt labdarúgó-válogatottunk kezdőcsapatából Lang Ádám. A 65-szörös válogatott középhátvéd tíz meccsen játszott, s kilencszer kezdőként jutott szóhoz. Eközben a klubcsapatában, az Omonia Nicosiában ugyan az elmúlt hónapokban kevés játéklehetőséget kapott, de májusban elhódította a Ciprusi Kupát.

2023. 12. 26. 10:43
LANG Ádám; ILIJEV, Nikola
Budapest, 2023. március 27. Lang Ádám (b) és a bolgár Nikola Ilijev a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkõzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Viszonylag elégedett vagyok a szezonommal. A klubcsapatommal sikerült egy címet szerezni, bár mi inkább a bajnokságot céloztuk meg a szezon elején – nyilatkozta a Borsnak – A válogatottban pedig még jobb évet zártunk a tavalyinál. Mindenki láthatja, mennyit fejlődik az együttes, megvan a gyümölcse a munkának. Megvalósítottuk az év elején kitűzött célunkat. Ez nagy pozitívum volt számomra is.

LANG Ádám; MITROVIC, Aleksandar
Lang Ádám és Alekszandar Mitrovics a Magyarország–Szerbia Eb-selejtezőben. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Lang Ádám tavaly augusztusban harmadszor nézett apai örömök elé, két kisfia, Zalán és Olivér után megszületett a kislánya, Flóra. A család az ünnepeket Cipruson tölti.

– Három pici gyerekkel nem a legegyszerűbb az utazás, rengeteg időt vesz igénybe. December 28-án már edzenünk kell, mert január 2-án bajnokit játszunk, úgyhogy az előző évekhez hasonlóan Cipruson ünneplünk.

Az Omonia múlt szombaton 3-0-ra kikapott az éllovas APOEL-től, Lang a kispadon ült – pedig talán jól jött volna a védelembe. Az Omonia a harmadik helyen áll a tabellán.

Lang Ádám elárulta, a karácsonyi menü némiképp rendhagyó náluk.

– A vegán életmódot próbáljuk folytatni, sült kacsa és hasonlók nem nagyon kerülnek az asztalra. A bejglit tudnám mondani, mint olyan hagyomány, ami nálunk is jelen van.

Borítókép: Lang Ádám és a bolgár Nikola Ilijev a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Magyarország–Bulgária mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.