Ronaldo ma este Benzema ellen – legutóbb a Puskás Arénában találkoztak

A szaúdi labdarúgó-bajnokságban ma pótolják a korábban elhalasztott al-Ittihad–al Nasszr mérkőzést (19.00, tv: Spíler 2). Mindez azért is érdekes, mert ezen két nagy klasszis néz egymással szembe, akik annak idején a Real Madrid csapatában együtt rohamozták az ellenfelek kapuját: Karim Benzema és Cristiano Ronaldo.

2023. 12. 26. 9:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 38 esztendős 2009 és 2018, a 36 éves 2009 és 2023 között volt a Real Madrid játékosa, de manapság már mindketten Szaúd-Arábiában futballoznak. A portugál éppen egy éve érkezett az al-Nasszrhoz, a francia pedig júniusban az al-Ittihadhoz, és a szaúdi ligában most először kerülnek egymással szembe.

Ronaldo, Benzema
Ronaldo és Benzema a Real Madrid csapatában. Forrás: X/TCR

A tabellán az al-Nasszr a második helyen áll, de tíz pont a hátrány az al-Hilal mögött, az al-Ittihad címvédőként csak a hatodik, és két csapat között is tizenkét pont a különbség. A két klasszis közül Ronaldónak sokkal jobban megy, hiszen 17 találattal vezeti a góllövőlistát, és kilenc gólpasszával is a vonatkozó rangsort. Benzema kilencszer volt eredményes. Az al-Ittihad a napokban az éppen Szaúd-Arábiában rendezett klubvilágbajnokságon nem jutott be a négy közé, 3-1-re kikapott az afrikai BL-győztes, egyiptomi al-Ahlytól, pedig Karim Benzema, és másik klasszis francia légiósa, N’Golo Kanté is a pályán volt.

Ronaldo Benzema ellen – legutóbb mindketten betaláltak

Ronaldo és Benzema legutóbb a 2021-es Eb-n játszott egymás ellen, a Puskás Arénában a Portugália–Franciaország csoportmeccs 2-2-re végződött, és mindkét klasszis szerzett gólt, egyaránt 11-esből.

Hazai pályán most az al-Nasszr ellen mindenképpen javítana, és azt mondani sem kell, hogy Benzemának, de a túloldalon Ronaldónak is nagyon fontos ez a meccs. Az al-Nasszrban Ronaldo mellett a szenegáli és a horvát Marcelo Brozovic is a pályán lesz.

Borítókép: Karim Benzema és Cristiano Ronaldo ma este ellentétes oldalon lesz (Forrás: X/Roshn Saudi League)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.