A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Most már biztos: a Liverpool a Premier League új éllovasa

A hosszabbításban szerzett győztes góllal nyerő Liverpool szombat délután átvette a vezetést a Premier League-ben, de akkor ezt még csak ideiglenesen lehetett leírni, hiszen a forduló előtt éllovas Arsenal később lépett pályára. A londoni együttes azóta 1-0-ra kikapott a szezon meglepetéscsapata, az Aston Villa otthonában, így biztossá vált, hogy Szoboszlai Dominikék az angol élvonal új éllovasai.

2023. 12. 09. 20:34
Klopp, Jürgen;
Liverpool, 2020. július 5. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetõedzõje az angol labdarúgó-bajnokság Aston Villa elleni, 2020. július 5-i mérkõzése elõtt a liverpooli Anfield Stadionban. MTI/EPA/REUTERS/Carl Recine Fotó: Carl Recine
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyedórával a Crystal Palace elleni bajnoki vége előtt még 1-0-s vesztésre állt a Liverpool a Premier League 16. fordulójában, de Szoboszlai Dominik lecserélése után a hajrában nemcsak egyenlíteni, hanem fordítani is tudott. A magyar középpályás lecserélésével egy időben beküldött Harvey Elliott a 91. percben lőtte a Liverpool győztes gólját, ami a friss fejlemények fényében még a három pontnál is többet ért – legalább a következő fordulóig első helyet a bajnokságban, ami az Arsenal vereségével vált biztossá.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai szeptemberben az Aston Villa ellen lőtte az első gólját a Premier League-ben. Fotó: EPA/Adam Vaughan

Az éllovas londoni együttes rangadót vívott az Aston Villa otthonában, hiszen Unai Emery csapata minden várakozást felülmúlva a 3. helyen állt a forduló előtt, többek közt a címvédő Manchester Cityt is megelőzve. A Villa ezúttal is megmutatta, hogy nem véletlenül tanyázik a dobogón: a skót McGinn góljával már a hetedik percben megszerezte a vezetést az Arsenal ellen.

A Mikel Arteta vezette Arsenal a 90. percben végre a kapuba talált, de a korábban élesen kritizált Kai Havertz gólját VAR-vizsgálat után nem adták meg, mert kezezés előzte meg a találatot. Maradt az 1-0, amivel a Villa megerősítette a helyét a dobogón, a City akkor sem előzheti vissza, ha vasárnap legyőzi a Lutont. 

De ami Szoboszlai Dominik szempontjából ennél sokkal lényegesebb, hogy az Arsenal nem tudta visszaelőzni a Liverpoolt, így a magyar játékos először várhatja éllovasként a következő fordulót, amióta a nyáron a Premier League-be igazolt.

A Premier League élmezőnyének jelenlegi állása:

1. Liverpool 37 pont
2. Arsenal 36
3. Aston Villa 35
4. Manchester City 30 (eggyel kevesebb meccset játszott)

Borítókép: Jürgen Klopp Liverpoolja átvette a vezetést a Premier League-ben (Fotó: MTI/EPA/Reuters/Carl Recine) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.