Sallai Roland büszke lehet a saját klubjára

A magyar válogatott Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburg a harmadik legnépszerűbb klubbá lépett elő a német labdarúgó Bundesligában, míg az éllovas pozíciót visszaszerezte a címvédő Bayern München a Borussia Dortmundtól – derült ki egy frissen elvégzett kutatásból.

Forrás: MTI2023. 12. 12. 8:55
Sallai Roland
Freiburg's Hungarian midfielder #22 Roland Sallai celebrates after scoring his team's first goal during the UEFA Europa League group A football match between Olympiacos FC and SC Freiburg at the Karaiskakis Stadium in Piraeus on September 21, 2023. (Photo by Aris MESSINIS / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nürnbergi SLC Management által készített felmérés 18 különböző kritérium alapján rangsorolta a német élvonalban szereplő egyesületeket: az objektív szempontok között szerepelt például a drukkerek és a szurkolói klubok mennyisége, a stadionok kihasználtsága, valamint az, hogy a klubok a televíziós adásokon és közösségi médián keresztül mekkora eléréssel rendelkeznek. A kutatás ugyanakkor szubjektív kitételeket is figyelembe vett, így többek között a fenntarthatóságot, a családbarát jelleget, a népszerűséget, valamint az imázst és a vonzerőt, melyeket az érintett célcsoportok tagjainak megkérdezése alapján vizsgáltak. klubja, a Freiburg végzett a képzeletbeli dobogó harmadik helyén.

SALLAI Roland, Christian Streitz, Freiburg
Sallai Roland (jobbról), a Freiburg légiósa   Fotó: AFP/Tom Weller

A kutatás eredménye szerint a tavaly a Bayernt megelőző Dortmund visszaesett a második helyre, s újra a müncheniek a legnépszerűbbek, a Freiburg azonban nagyot javított, miután egy évvel ezelőtt még hatodik volt, most pedig már harmadik. A szintén magyar válogatott Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlin ugyancsak három pozíciót javított, míg Köln lett az a klub, amely a legtöbbet veszített népszerűségéből, miután az ötödikről a nyolcadik pozícióba csúszott vissza. 

A vezetőedző által irányított Hertha BSC két éve még nyolcadik volt, tavaly viszont már csak 15., az előző idényben történt kiesést követően pedig jelenleg az utolsó, 18. helyet foglalja el a népszerűségi listán. A kutatásban nagyjából harmincezer szurkolót kérdeztek meg szerte Németországban.

Borítókép: Sallai Roland (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.