Wolff fenekére vágtak, majd egy félreérthető fotó miatt magyarázkodott

A Formula–1 két nagy rivális istállójának, a Red Bullnak, illetve a Mercedesnek a csapatfőnökei sosem voltak puszipajtások. Ám a közelmúltban megjelent egy fénykép, ami másról árulkodott, látszólag Christian Horner és Toto Wolff boldogabbak nem is lehetnének egymás társaságában.

2023. 12. 09. 11:54
Toto Wolff
Mogyoród, 2023. július 22. Toto Wolff, a Mercedes csapatfõnöke a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzése elõtt a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 22-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2021-ben a bajnoki címekért harcoló két istálló, a Mercedes és a Red Bull csapatfőnökei, Toto Wolff és Christian Horner között elmérgesedett a viszony, legalábbis a szalagcímek az ő vagdalkozásaikkal voltak tele. Azóta persze már csitultak a kedélyek, köszönhetően annak is, hogy a Mercedes nem tudta tartani a lépést a Red Bull-lal, amely az egyéni (Max Verstappen) és a konstruktőri pontversenyt is simán megnyerte az elmúlt két idényben.

Geri Halliwell, Christian Horner és Toto Wolff
Geri Halliwell, Christian Horner és Toto Wolff (Fotó: AFP/NurPhoto/Beata Zawrzel)

 

Wolff és Horner – ellenfelekből barátok?

Vélhetően az ellenfelekből azóta sem lettek puszipajtások, az abu-dzabi versenyhétvégén ugyanakkor készült egy fénykép Hornerről és Wolffról, ami ennek az ellenkezőjéről árulkodik. Habár nem lehetett levakarni a vigyort egyikük arcáról sem, Wolff szerint ez nem az, aminek látszik.

– Hogy barátok lennénk? Az utolsó alkalom, amikor kezet fogtam vele, a 2021-es szezonzáró előtt lehetett. Ellenfélként persze elismerem a teljesítményét, minden tiszteletem a Red Bullé azért, amit elért 

nyilatkozta Wolff, majd elmagyarázta a kép megszületésének történetét. – Éppen kifelé tartottam a paddockból, és ott volt egy társaság, amelynek minden tagját jól ismerem, köztük Mark Mateschitz és az édesanyja is. Csatlakoztam hozzájuk, volt egy vicces beszélgetésem Gerivel (Halliwell, Horner felesége – a szerk.), és akkor készült a fénykép.

Horner is tisztelettudóan beszélt a kollégájáról:

– Vicces pillanat volt, mert a feleségem erősen rácsapott a fenekére, ami szerintem meglepetésként érte Totót. A képen valószínűleg nem láthatják, de összeszorított ököllel álltam mellette – viccelődött Horner. – Hosszú idényen vagyunk túl, és bár a pályán ellenfelek vagyunk, tisztelnünk kell egymást. Megemelem a kalapom előtte a sportágunkban elért eredményei miatt. Nagyon más emberek és vezetők vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy nem tiszteljük egymást.

Íme az ominózus fénykép:

 

Verstappent és a Red Bullt hivatalosan is megkoronázták

Péntek este volt a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) díjátadó ceremóniája, a Formula–1 legjobbjaiként és a Red Bull is megkapták az őt megillető trófeákat Bakuban.

Verstappen és az egyéni világbajnoknak járó trófea:

Borítókép: Toto Wolff a Hungaroringen (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.