Dráma a jégen: vérfoltos inggel tiltakozott az ukrán műkorcsolyázó az Eb-n + videó

Amint arról beszámoltunk, a kaunasi műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon a férfiak versenyét a címét megvédve a francia Adam Siao Him Fa nyerte meg, aki a kűrjében bemutatott egy hátraszaltót. Ez betiltott elem, életveszélyesnek minősítették, a szabálykönyv szerint pontlevonással büntetik, de a 22 éves versenyzőt az sem tartotta vissza. Ám nemcsak ő szolgáltatott témát, hanem a szintén 22 éves, ukrán Ivan Smuratko is, aki a „vérfoltos” kűrruhájával a hazáját ért orosz agresszióra hívta fel a figyelmet.

2024. 01. 13. 15:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eb-n Ivan Smuratko a rövid programban csak a 19. helyen végzett, a kűrje azonban sokkal jobban sikerült, ezzel a 12. lett, összességében pedig a 14. helyen kötött ki. A 22 éves korcsolyázó ott volt a 2022-es pekingi téli olimpián is, amelyen a 24. helyen végzett, s ugyanabban az évben az Eb-n a 12. helyen zárt. Idén tehát két hellyel hátrébb szorult, de most sokkal többen figyeltek fel rá. Pénteken ugyanis olyan kűrruhát viselt, amelynek a hófehér felsőjén, az ingén a szívénél vörös vérfoltokat láthattunk – mondani sem kell, hogy a hazáját ért orosz agresszióra hívta fel a figyelmet. Smuratko már a rövid programjában is egy rakéta által megölt gyermek és a gyászoló édesapja történetét vitte a jégre, a kűrje pedig ennek a folyatása volt. Elmondása szerint „az élet és halál közötti létállapotra” mutatott rá, arra, hogy a rakátacsapásokban emberek halnak meg, és a tragédiák után az érzéseket nem csak szavakkal lehet kifejezni.

Borítókép: Ivan Smuratko (Forrás: X/Ukraina Team)  

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.