Marozsán Fábián menetel, amerikai nagyágyú ellen folytatja

Marozsán Fábián életében először bejutott egy Grand Slam-torna harmadik fordulójába. A magyar teniszező szettet sem veszített az Australian Open második fordulójában Francisco Cerúndolo ellen, s mindössze a harmadik férfi játékos lett az idei tornán, aki kiemeltet búcsúztatott. Marozsán Fábián következő ellenfele az amerikai Taylor Fritz lesz.

2024. 01. 17. 9:02
MAROZSÁN Fábián
Melbourne, 2024. január 14. Marozsán Fábián ünnepel, miután 6:1, 2:6, 6:2, 7:5 arányban gyõzött a horvát Marin Cilic ellen az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában Melbourne-ben 2024. január 14-én. MTI/EPA/Mast Irham Fotó: MTI/EPA/Mast Irham
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián először játszhat az Australian Open főtábláján, de megilletődöttségnek nyoma sincs a teniszén. Az első fordulóban a korábbi Grand Slam-bajnok, sérülés után visszatérő Marin Cilic ellen nyert, majd a második körben játszmát sem veszített a huszonkettedik kiemelt Francisco Cerúndolo ellen. A folytatás sem ígérkezik könnyebbnek: a nagy teniszhagyományokkal rendelkező Egyesült Államok pillanatnyilag legmagasabban rangsorolt férfi játékosa, Taylor Fritz lesz Marozsán Fábián ellenfele.

Marozsán Fábián Australian Open
Marozsán Fábián aláírásokat osztogat, a magyar teniszező immár az Australian Open harmadik fordulójába jutott (Fotó: MTI/EPA/Mast Irham)

Cerúndolo legyőzése is bravúr volt, az argentin huszonkettedik kiemeltje volt az év első Grand Slam-tornájának. Ehhez képest lényegében esélye sem volt Marozsán Fábián ellen.

Az első játszma még szoros volt, azt tie breakben nyerte meg Marozsán, utána viszont már egyértelmű volt, hogy ő irányítja a találkozót.

Marozsán Fábián mindössze a harmadik teniszező lett az idei Australian Open férfi egyes versenyében, aki kiemeltet búcsúztatott.

A magyar játékos következő ellenfele a tizenkettedik kiemelt amerikai Taylor Fritz lesz. A két játékos még sohasem találkozott egymással, viszont Marozsánnak párospartnere, adhat tippeket, ő háromszor is összefutott tavaly Fritz-cel, s a legutóbbi összecsapásukon le is győzte, igaz, nem kemény pályán, hanem füvön.

Fucsovics és Marozsán közös szereplésüket csütörtökön kezdik meg, egy indiai páros ellen játszanak.

 Borítókép: Marozsán Fábián már a harmadik fordulóba jutott Ausztráliában (Fotó: MTI/EPA/Mast Irham)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.