Szoboszlai Dominik visszatért, azonnal jött is a gólpassz + videó

Január 1-jén elszenvedett sérülése után vasárnap léphetett először pályára Szoboszlai Dominik. A magyar középpályás a második félidőben csereként lépett pályára a Liverpool Norwich City elleni FA-kupa-meccsén, s néhány perccel a beállása után gólpasszt adott: Szoboszlai Dominik szögletét Virgil van Dijk fejelte a kapuba.

2024. 01. 28. 17:02
Wolverhampton Wanderers v Liverpool FC - Premier League Szoboszlai Dominik
Dominik Szoboszlai of Liverpool applauds the fans after the Premier League match between Wolverhampton Wanderers and Liverpool at Molineux, Wolverhampton on Saturday 16th September 2023. (Photo by Gustavo Pantano/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Gustavo Pantano
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool vasárnapi FA-kupa-mérkőzése Jürgen Klopp pénteki bejelentése miatt különleges hangulatban indult: a német szakember az idény végén, kilenc szezon után elköszön a Vörösöktől. Más szempontból is ünnepi volt a másodosztályú Norwich City elleni találkozó: sérülése után visszatérhetett a pályára és Andy Robertson is. Az 56. percben csereként beküldött Szoboszlai Dominik a 63. percben máris gólpasszal jelentkezett: a szögletéből fejelte a vendégek kapujába a Liverpool negyedik gólját.

Jürgen Klopp Szoboszlai Dominik Liverpool
Jürgen Klopp és Szoboszlai Dominik néhány hónapig még együtt dolgozik Liverpoolban. Fotó: AFP/Paul Ellis

Eseménydús volt a találkozó már Szoboszlai pályára lépése előtt is: a Liverpool először Curtis Jones góljával szerzett vezetést, majd Benjamin Gibson egyenlítő találata után Darwin Núnez is gólt szerzett, a szünetben 2-1-re vezettek a Vörösök.

A második félidőben Diogo Jota növelte 3-1-re az előnyt, ezután szánta el magát Klopp a hármas cserére: a két visszatérő, Robertson és Szoboszlai mellett Van Dijk is ekkor lépett pályára.

 

Szoboszlai Dominik gólpassza

Szoboszlai néhány perccel később már gólpasszt adhatott volna akcióból is, de Núnez lövését szögletre védte a Norwich kapusa. A magyar játékos nem sokáig bánkódott, a kiváló sarokrúgása már valóban asszisztot ért, Van Dijk fejesével 4-1 volt az állás.

A Norwich később Borja Sanz bombájával szépített, majd az 5-2-es végeredményt a hosszabbításban Ryan Gravenberch állította be.

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: NurPhoto via AFP/Gustavo Pantano)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.