Még sok millió rajongó állhat be Szoboszlai Dominik mögé, ha így folytatja

Már több mint kétmillióan követik Szoboszlai Dominik hivatalos Instagram-oldalát, de ezzel még messze van a Premier League legnépszerűbb labdarúgóiétól, derült ki az Origó összeállításából. A top húszba kerüléshez több mint tízmillió rajongóra van szükség, de Szoboszlai rövid idő alatt megsokszorozta követői számát, amióta a Liverpool játékosa lett, tehát ha így folytatja, feljebb kapaszkodhat a ranglistán.

2024. 01. 07. 11:09
English Premier League - Liverpool vs Aston Villa Szoboszlai Dominik
epa10838029 Dominik Szoboszlai of Liverpool in action during the English Premier League soccer match between Liverpool FC and Aston Villa FC in Liverpool, Britain, 03 September 2023. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Origó összeszedte a Premier League top húsz játékosát, akik a legtöbb követővel rendelkeznek az egyik legtöbbet használt közösségi platformon, az Instagramon. immáron a legtöbb rajongóval rendelkező magyar sportoló az oldalon, de az angol bajnokság legnagyobb sztárjaitól egyelőre jelentősen elmarad.

Szalah Trent Alexander-Arnold
Mohamed Szalah vezeti a rangsort, Alexander-Arnold is a top húszban van, Szoboszlai egyelőre nem. Fotó: AFP

A top húsz utolsó helyezettje, a Chelsea világbajnok argentin sztárja, Enzo Fernández is 10,3 millió követővel rendelkezik. A 19. helyen pedig Szoboszlai egyik legjobb liverpooli barátja , áll 10,5 millió rajongóval. Ebből is látszik, hogy az Angliába tavaly nyáron szerződő magyar középpályás előtt még nagy fejlődési lehetőség áll a közösségi médiában.

Szoboszlai csapattársa a legnépszerűbb

A top húszban vannak elsőre meglepőnek tűnő nevek is, mint a Fulhamben játszó Willian, bár a brazil szélső vélhetően a korábbi chelsea-s és arsenalos múltjával gyűjtött össze 11 millió követőt. A legnépszerűbb sztár viszont liverpooli, Mohamed Szalah 63,2 millió rajongót számlál, ehhez viszont temérdek gól kellett neki a Premier League-ben, no meg Egyiptom a Wikipédia szerint 110 milliós becsült lakossága is kell hozzá.

A dobogó alsó két fokán a Manchester City két sztárja, (37,2 millió) és (24,6 millió) áll. Még a belga is több mint tízszer annyi követővel rendelkezik, mint Szoboszlai (2,1 millió), bár ez a szám mégsem tűnik elérhetetlennek, hiszen a válogatott csapatkapitánya máris megnégyszerezte a követőtáborát; a német Lipcse játékosaként még „csak” mintegy félmillióan követték.

A top húszról készült teljes összeállítás az Origó oldalán olvasható.

Borítókép: Szoboszlai Dominik a közösségi médiában is hasít, de egyelőre nagy a lemaradása a PL sztárjai mögött (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.