A Ferencváros edzője tavasszal ötven gólt vár a három csatárától

A Ferencváros 3-1-re győzött Kisvárdán a labdarúgó NB I első idei fordulójában, és ezzel a tabella élére állt. Dejan Sztankovics vezetőedző a mérkőzést követő sajtótájékoztatón beszél a három remek csatáráról is, akiktől tavasszal ötven gólt vár. Várdai kollégája, Feczkó Tamás a brazil Wellington Nemtől várja a felemelkedést.

2024. 02. 03. 18:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros a Kisvárda vendégeként 3-1-es sikerrel vette az első akadályt az idei évben, és ezzel a sikerrel átmenetileg a tabella élére állt. Átmenetileg, mert a Paks vasárnap játszik, és ha nyer, akkor visszaelőzi a Fradit. A címvédő vezetőedzője, Dejan Sztankovics összességében elégedetten értékelte a mérkőzést a sajtótájékoztatón, de azért szóba hozta csapata hibáit is:

Kisvárda Ferencváros
Fotó: Sipeki Péter/Szon.hu

– Jó eredménnyel fontos három pontot szereztünk. Az első tizenöt-húsz percben még be volt húzva a fék, sok labdát veszítettünk, de aztán magunkra találtunk, lőttünk egy gólt még a szünet előtt, ráadásul Pesics rúghatott volna még egyet. 

Sajnálatos, hogy a második játékrészben szögletből kaptunk gólt, nagyon nem szeretek rögzített szituációból gólt kapni, fontos, hogy a jövőben jól reagáljuk le ezeket a pontrúgásokat.

 Ez volt az első meccsünk, de van még hét ebben a hónapban. Örülök, hogy Loncar és Habib kezdő lehetett, és annak is, hogy Vargát hosszú kihagyás után becserélhettem, ráadásul bemutatkozhatott Edgar és Tóth is.

Arra a kérdésre, hogy mit profitálhat a Fradi abból, hogy Varga Barnabás, Alekszandar Pesics és Kenan Kodro személyében három gólerős csatár található a keretben, Dejan Sztankovics ezt felelte:

 

– Sok gólra számítok tőlük, és remek rotációs lehetőséget biztosítanak. Három csatárról beszélünk, de különböző stílust képviselnek. Az edző csak örülhet, ha három ilyen különböző stílusú csatár van a tarsolyában. Jó teljesítményt várok tőlük, hiszen sok gólra van szükségünk, akár ötvenet is szívesen látnék tőlük, hiszen három fronton szeretnék egyszerre helytállni.

A Kisvárda vezetőedzője, Feczkó Tamás szerint csapata nagyon jól kezdte a találkozót.

– A támadózónában labdákat tudtunk szerezni, csak sajnos helyzeteket nem tudtunk kialakítani. Bosszantó, hogy az első félidő végén ilyen gólt kaptunk, mert nem volt benne a játék képében. A szünet után nagyobb kockázatot vállaltunk. Örülök, hogy a második kapott gól után ilyen mentális erőről tettünk tanúbizonyságot, de aztán a harmadik gól már eldöntötte a mérkőzést.

Kisvárda Ferencváros
Fotó: Sipeki Péter/Szon.hu

Feczkó Tamástól megkérdezték, mikor láthatjuk a pályán a háromszoros brazil válogatott Wellingtont, illetve mit jelenthet ő egyáltalán a Kisvárdának, ő pedig erre ezt mondta:

– Bízom benne, hogy legalább annyit fog jelenteni, mint Marquinhos a Fradinak. Az pedig, hogy mikor mutatkozhat be, a fizikai állapotától függ, jelen pillanatban még nem tudom megmondani.

Borítókép: Dejan Sztankovics elégedett lehetett a játékosaival Kisvárdán (Fotó: Nemzet Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.