A Ferencváros kisvárdai győzelemmel kezdte el a februári menetelését

A labdarúgó NB I 18. fordulójának a harmadik mérkőzésén a nagy menetelés előtt álló Ferencváros Kisvárdán kezdte el a tavaszi idényt.

2024. 02. 03. 17:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy menetelést kezdett meg a Ferencváros: 26 nap alatt 7 meccse van, illetve lesz februárban. Ez persze valahol jó hír is, hiszen a csapat a bajnokság és a Magyar Kupa mellett még érdekelt a nemzetközi porondon is, a Konferencialigában a görög Olimpiakosszal harcol majd meg a tizenhat közé jutásért, ám ugyanakkor mindez nagy megterhelést is jelent. A Fradi egyik sorozatot sem kezelheti félvállról, így lényegében győzelmi kényszerrel érkezett Kisvárdára a bajnokság folytatásakor, hiszen hosszú évek óta nem a tabella élén érkezett a tavaszi idényre.

SPS_2337
Fotó: Kovács Péter / Nemzeti Sport

Ennek megfelelően a címvédő komolyan erősített a téli szünetben, ám az új szerzemények közül csak Habib Maiga került be a kezdőcsapatba, de ott volt a kölcsönből visszatért Sztjepan Loncar is, Kenan Kodro viszont a kispadon várt a bevetésre. A Kisvárda szerzeményei közül a legnagyobb név, a háromszoros brazil válogatott Wellington Nem adminisztrációs okokból nem léphetett pályára, de a horvát Andrija Filipovic is csak a cserék közül figyelhette a mérkőzést.

 

Az első félidőben a Fradi játszott enyhe mezőnyfölényben, de eseményben nem bővelkedett ez a játékrész. Csaka végén esett egy gól, Abu Fani szerzett labdát a 40. percben a hazai térfélen, majd a tizenhatoson belülre érve a jobb felső sarokba lőtt – 0-1. Mindkét oldalon kimaradt egy-egy nagy ziccer a fordulás előtt, utána pedig a 60. percben Loncar találta el a kapufát, majd a kipattanó labdát a hálóba helyezte – 0-2. Öt perccel később Mesanovic szépítette egy szögletből a kapuba fejelve – 1-2, de újabb öt perc elteltével Cipetic hatalmasat hibázva Pesicet hozta helyzetbe, aki élt is vele, és már 3-1-re vezetett a Ferencváros.

Erre a Kisvárdának már nem volt válasza. A Fradi ezzel a három ponttal a tabella élére ugrott, két ponttal megelőzi a Paksot, amely azonban vasárnap visszaelőzheti, a várdai együttes pedig maradt az utolsó helyen. 

NB I, 18. forduló
Péntek

MTK–Újpest 3-0 (2-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3525 néző, jv.: Erdős, gólszerzők: Hej (20.), Jurina (36.), Kocsis G. (58.)

Szombat

Zalaegerszeg–Fehérvár FC 3-1 (2-0), Zalaegerszeg, 2479 néző, jv.: Vad II., gólszerzők: Mance (8., 45+2.), Croizet (86.), ill. Csongvai (73.) 
Kisvárda–Ferencváros 1-3 (0-1), Kisvárda, 3150 néző, jv.: Farkas Á., gólszerzők: Mesinovic (65.), illetve Abu Fani (40.), Loncar (60.), Pesic (70.)
Debrecen–Diósgyőr 17.30

Vasárnap

Mezőkövesd–Kecskemét 15.00
Paks–Puskás Akadémia 17.30

Borítókép: Loncar és az ünneplő Abu Fani is eredményes volt (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.