Balhé az Újpest székházánál: a szurkolók elérték a céljukat? + videó

Hangos utóélete lett az MTK és az Újpest mérkőzésének az NB I tavaszi szezonjának pénteki rajtján. A vendég lila-fehérek 3-0-ra kaptak ki, a szurkolók pedig már az első félidőben a vezetőedző, Nebojsa Vignjevics távozását követelték. A lefújást követően pedig az Újpest székházához vonultak, ott folytatódott a tüntetés.

2024. 02. 03. 8:01
20231111_2004_at Nebojsa Vignjevics
Budapest 20231111 Labdarúgás 2023 NBI NB1 OTP Bank Liga Újpest UTE Puskás Akadémia Fotó Török Attila Nemzeti Sport Nebojsa Vignjevics Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemanja Antonovnak pénteken remek estéje volt, amire az Újpest fázott rá. Az MTK szerb védője három gólpasszal is megörvendeztette a társait, először Hej Viktor volt a befejező, aki a 20. percben vette be a lila-fehérek kapuját az NB I tavaszi szezonjának rajtján. A vendégszurkolók nehezen viselték, hogy úton volt az újabb vereség felé az Újpest, és már ekkor Nebojsa Vignjevics távozását követelték.

Aztán a további bekapott gólok sem segítettek a drukkerek hangulatán, akik a 3-0-s vereség után a klub székházához vonultak, ott várták a Hungária körútról visszatérő csapatot. Az Origó beszámolója szerint ekkor már nemcsak Vignjevics neve került elő, hanem az Újpest tulajdonosáé is, a szurkolók örömmel látnák, ha Roderick Duchatelet is továbbállna.

A ViolaInfo – 1885 Facebook-oldal arról írt, a székházba menekülő edző azt ígérte a szurkolóknak, hogy teljesíti a kérésüket és beadja a lemondását.

A szurkolók dühének okát nem kell sokáig keresni. A pénteki vereség volt az utolsó csepp a pohárban, hiszen az akkor még harmadik helyen tanyázó csapat legutóbb októberben győzött utoljára, az azóta lejátszott nyolc mérkőzésen a megszerezhető 24-ből mindössze egy pontot gyűjtött be, ezzel a kilencedik helyre csúszott vissza.

Ezért menesztették a Diósgyőr edzőjét, Kuznyecov Szergejt

Pénteken megkezdődött a labdarúgó NB I tavaszi szezonja. Három nappal a rajt előtt menesztették a DVTK edzőjét, Kuznyecov Szergejt, a Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila pedig minden idők legjobb várdai vitézeiről vizionál. Ez is szóba került az Origo Sport podcastműsorában.

Borítókép: Nebojsa Vignjevics (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.