Bizakodhatnak a patinás istálló hívei, megint egy vörös autó volt a leggyorsabb

A Red Bull világbajnoki címvédő pilótája, Max Verstappen csupán a negyedik legjobb időt érte el a Formula–1-es világbajnokság jövő heti rajtjára készülő csapatok bahreini tesztjének harmadik, utolsó napján. Pénteken Charles Leclerc, George Russell, Csou Kuan-jü volt az első három sorrendje.

2024. 02. 23. 20:12
LECLERC, Charles
Szahír, 2024. február 23. Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzõje teszteli versenyautóját a szahíri versenypályán 2024. február 23-án. A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonnyitó Bahreini Nagydíját március 2-án rendezik. MTI/EPA/Ali Haider Fotó: Ali Haider
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző tesztnap váratlan eseményei újra megismétlődtek, a péntek délelőtti etapot megint egy aknafedél körüli anomália zavarta meg, pontosan úgy, ahogy csütörtökön is. Emiatt egy órán át nem hajthattak a pályára a csapatok, délután azonban már zavartalanul róhatták a köröket az F1-es idénynyitóra készülő versenyzők.

VERSTAPPEN, Max
Max Verstappen és a Red Bull az idén is címvédőként várja a szezon kezdetét (Fotó: Darko Bandic)

 

Második tesztnapját nyerte a Ferrari

Carlos Sainz csütörtöki elsősége után február 23-án szintén egy Ferrari-versenyző, a monacói Charles Leclerc zárt az élen. A legjobb köridő a háromnapos tesztsorozat zárásaként 1:30.22 volt. Habár csak tesztről beszélünk, bizakodhatnak a patinás istálló hívei, már csak azért is, mert a teljes tesztszezon leggyorsabbja Sainz második napon elért 1:29.921-es időeredménye volt.

Pénteken a Mercedes brit pilótája, Georges Russell ért oda a második helyre, megelőzve a Saubert vezető kínai Csou Kuan-jüt. A háromszoros világbajnok címvédő, a holland Max Verstappen zárásként negyedik lett a Red Bull volánja mögött, azt viszont mindenképpen ki kell emelni, hogy ő ezen a napon csak a keményebb keverékű abroncsokat használta. Szintén említésre méltó a Williams autóversenyzőjének a teljesítménye, Alexander Albon ugyanis mindenkinél több, 121 kört tett meg az utolsó tesztnapon.

A szezon első futamát február 29. és március 2. között rendezik Bahreinben.

Borítókép: Charles Leclerc 74 kört tett meg pénteken (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider ) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.