Dejan Sztankovics feltette a nagy kérdést a Ferencváros játékosainak

Vasárnap kora este rangadóval zárul a labdarúgó NB I 22. fordulója. A Ferencváros a nemzetközi kupabúcsú után az Újpest otthonában lép pályára. Dejan Sztankovics biztosra ment, hogy a Ferencváros futballistái készen állnak az Olimpiakosz elleni kiesés után a derbire.

2024. 02. 25. 6:55
Dejan Sztankovics Ferencváros Olimpiakosz Európa-konferencialiga
Fotó: Ladóczki Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tabella második helyezettje játszik a tizedikkel, amelyet a legutóbbi tizennégy alkalommal kivétel nélkül legyőzött. Miért rangadó ez? Mert az előbbi csapatnak Ferencváros, az utóbbinak Újpest a neve. A zöld-fehérek legutóbb ősszel már Dejan Sztankovics irányításával győzték le a nagy riválist, amely azzal a vereséggel indult el a lejtőn, s csúszott a dobogóról egészen a kiesőzóna közelébe. Az Újpest azóta átesett tulajdonos- és edzőváltáson is, Mészöly Géza tért vissza a lila-fehérek kispadjára.

DVTK-UTE NBI. Mészöly Géza készül Dejan Sztankovics ellen
Amikor Mészöly Géza legutóbb hazai derbin ült a kispadon, Dejan Sztankovics még bőven aktív játékos volt (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A magyar szakember legutóbbi hazai derbijét megnyerte az Újpest kispadján, nem is akárhogyan: akkor 6-0-ra nyertek a lila-fehérek. Ennek azonban már tizenhárom és fél éve, Dejan Sztankovics akkor még bőven aktív játékos volt, az éppen Bajnokok Ligája-címvédő Interben.

Hasonló kiütést persze most nem ígérhet Mészöly, már az is bravúr lenne, ha egy pontot otthon tartana az Újpest.

– Egy bátor és harcos Újpest fog kifutni a Szusza Ferenc Stadion gyepére – fogalmazott Mészöly Géza, aki a DVTK ellen győzelemmel mutatkozott be legújabb kinevezése után, azóta viszont a Kecskemét ellen vereséget szenvedett irányításával az Újpest.

Dejan Sztankovics és a Ferencváros új célja

A lila-fehérek esélye lehet, hogy a Ferencváros csütörtök este még az Európa-konferencialigában játszott, ráadásul csalódást élt át, hiszen kiesett a görög Olimpiakosz ellen.

A zöld-fehérek szerb vezetőedzője, Dejan Sztankovics igyekezett azonnal a hazai porondra helyezni a fókuszt, s egyértelmű célként fogalmazta meg a bajnoki címvédést. Az elmúlt idényekben ilyenkorra már szinte eldőlt a magyar bajnokság, most viszont a Ferencváros nem vezet, egy ponttal a Paks mögött áll, igaz, eggyel kevesebb meccset játszott a tolnai riválisnál.

– Megkérdeztem a játékosokat, készen állnak-e a vasárnapi rangadóra. A válasz egyértelmű volt, igen! Ahogy eddig, most is bízunk a szurkolóink támogatásában, szeretnénk kárpótolni őket – idézi Sztankovicsot a Fradi honlapja.

Az őszi derbi összefoglalója

NB I, 22. forduló

Péntek
MTK–Mezőkövesd 3-1 (1-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1734 néző, jv.: Vad II, gólszerzők: Németh K. (45., 70.), Varju (72.), illetve Cseke (7.)

Szombat
Zalaegerszeg–Kecskemét 3-1 (2-0), ZTE Aréna, 1588 néző, jv.: Csonka, gólszerzők: Kiss B. (10.), Croizet (41.), Gruber (81.), illetve Zeke (60.)
Diósgyőr–Fehérvár 4-0 (1-0), DVTK Stadion, 5164 néző, jv.: Pintér, gólszerzők: Gergényi (18., öngól), Franchu (71.), Szabó L. (87, 11.-esből, 90.); kiállítva: Csongvai (17., Fehérvár)
Debrecen–Puskás Akadémia 1-0 (0-0), Nagyerdei Stadion, 4132 néző, jv.: Káprály, gólszerző: Szécsi (75.)

Vasárnap
Kisvárda–Paks 15.00
Újpest–Ferencváros 17.30

Borítókép: Dejan Sztankovics először ülhet a Szusza Ferenc Stadion kispadján (Fotó: Ladóczki Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.