A VAR sem tudta teljesen kifosztani a magyar válogatott futballistát + videó

Két gólt szerzett Gazdag Dániel, de a VAR jelzése után csak az egyiket adták meg neki az amerikai futballidény, az MLS első fordulójában magyar idő szerint vasárnapra virradóra. A magyar válogatott futballista így is pontot mentett a Philadelphia Unionnak a 93. percben.

2024. 02. 25. 8:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLS első fordulójában kezdőként végig a pályán volt a Philadelphia Union hazai meccsén a Chicago Fire ellen. A vendégek az első félidő hajrájában szerezték meg a vezetést, Gazdag pedig a szünet után gyorsan egyenlített volna, ám a 48. percben elért találatát a VAR les miatt érvénytelenítette.

Nem sokkal később így is egyenlített a Philadelphia, ám a hajrában újra előnybe került a Chicago. A 93. percben aztán Gazdag volt az, aki fejjel bevette a kaput, ezzel pontot mentett a csapatának. Utána volt még egy-egy óriási helyzete mindkét együttesnek, ám Gazdag csapattársa a felső lécet találta el közelről, a Chicago csatára pedig ziccert hibázott el. Így maradt a 2-2.

Gazdag első – meg nem adott – gólja 1:58-tól, a második találata pedig 5:04-től:

Gazdag a meccs után nyilatkozva elmondta, hogy a hangulat felvillanyozó volt a stadionban, és bár az első félidőben még érződött, hogy a hét közben meccset játszottak egy Costa Rica-i csapat ellen a nemzetközi kupában, a második félidőben az övék volt a jobb csapat, és semmiképpen sem akarták vereséggel kezdeni a szezont hazai pályán.

Az MLS másik magyar játékosa, Sallói Dániel szintén kezdőként 86 percet játszott a Sporting Kansas Cityben, amely idegenben 1-1-et ért el a Houston Dynamo ellen.

Borítókép: Gazdag Dániel (jobbra) az idény első MLS-fordulójában a bemelegítést végzi (Forrás: Philadelphia Union/X)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.