Bombameglepetés készülőben: Hamilton egy rivális csapathoz igazolhat

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a 2024-es lehet Lewis Hamilton utolsó idénye a Mercedesnél, és a Formula–1 hétszeres világbajnoka jövőre a Ferrarinál fog versenyezni Charles Leclerc oldalán.

2024. 02. 01. 12:56
F1 Abu Dhabi Grand Prix 2023 Lewis Hamilton
Lewis Hamilton of Mercedes ahead of Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 26, 2023 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto) (Photo by Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2023 májusában meglepő pletyka kapott szárnyra Lewis Hamiltonról, miszerint a hétszeres világbajnok tíz év után búcsút mond a Mercedesnek, és a Ferrarinál folytatja a pályafutását. Akkor mindkét istálló, illetve a brit pilóta is cáfolta, hogy ilyesmi lenne készülőben, azóta pedig a Mercedesnek és Hamiltonnak sikerült megegyeznie egymással, és tavaly augusztusban arról számoltak be, hogy legalább 2025 végéig folytatják a közös munkát.

Carlos Sainz (balra) helyére érkezhet Lewis Hamilton
Carlos Sainz (balra) helyére érkezhet Fotó: AFP/Natalia Kolesnikova

Igen ám, de a szerződés valójában egy plusz egy évre szólt, így Hamilton már 2024 végén szabad lehet, és a jelek szerint, pontosabban olasz, spanyol és brit sajtóértesülések alapján a Mercedest 2013 óta hűséggel szolgáló versenyző ezt szeretné, jövőre pedig a Ferrarihoz igazolna.

Charles Leclerc a közelmúltban kötött hosszú távú szerződést a Ferrarival, a csapattársa, Carlos Sainz viszont nem tudott megállapodni a folytatásról az olasz istállóval, így 2024 végén távozhat. Az ő ülését kapná meg Hamilton, és a bejelentésre már akár ma (csütörtökön), de legkésőbb az előttünk álló napokban sor kerülhet.

A BBC arról számolt be, hogy a Mercedes csütörtökön 15 órakor rendkívüli gyűlést tart, ezért összetrombitálta az összes csapattagot. Feltételezések szerint ekkor jelenthetik be Hamilton távozását.

Borítókép: Lewis Hamilton Abu-Dzabiban (Fotó: AFP/Nurphoto/Beata Zawrzel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.