Jürgen Klopp a bohózatba illő potyagól ellenére sem lehet boldog + videó

Kialakult a negyeddöntő mezőnye a labdarúgó Ázsia-kupán. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője nem bánta volna, ha Japán hamar búcsúzik, hiszen akkor Endo Vataru is visszatérhetne a Vörösökhöz. A japánok ugyan ritkán látható szerencsétlenkedéssel összehoztak egy gólt Bahreinnek, de így is 3-1-re nyertek. Jürgen Klopp következő reménye Irán lehet, hogy Endo ne maradjon a torna végéig Katarban, ám a perzsák a negyeddöntőben legjobbjuk, Mehdi Taremi nélkül játszanak, ugyanis a Porto támadója piros lapot kapott a Szíria ellen tizenegyespárbajban megnyert meccsen.

2024. 02. 01. 10:53
null
Japan's goalkeeper #23 Zion Suzuki concedes his team's first goal during the Qatar 2023 AFC Asian Cup football match between Bahrain and Japan at al-Thumama Stadium in Doha on January 31, 2024. (Photo by HECTOR RETAMAL / AFP) Fotó: AFP/Hector Retamal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool két játékost engedett el az év eleji kontinenstornákra. Egyiptom ugyan már kiesett az Afrika-kupáról, de Mohamed Szalah sérülten tért vissza a Vörösökhöz, az ő játékára egyelőre nem számíthat Jürgen Klopp. Endo Vataru egészséges, viszont a japán válogatott csapatkapitánya még nem tér vissza Angliába Katarból, Japán egy döbbenetes potyagól ellenére 3-1-re nyert Bahrein ellen az Ázsia-kupa nyolcaddöntőjében.

Endo Vataru Japán Liverpool Jürgen Klopp
Endo Vataru még marad kékben, Jürgen Klopp tovább várhat Japán kiesésére (Fotó: AFP/Hector Retamal)

Japán korai kiesése persze szenzáció lett volna, hiszen a Kék Szamurájok a torna legnagyobb esélyesei. Ugyanakkor a csoportkörben az azóta szürreális körülmények között kiesett Irak ellen botlottak Endóék, így a maga csoportját Dél-Korea előtt megnyerő Bahrein ellen sem mehettek biztosra.

A japánok azonban meggyőző játékkal rukkoltak elő, végig fölényben játszottak a mérkőzésen, így még az is belefért, hogy a belga Sint-Truiden kapusa, Szuzuki Zaion és a Feyenoord támadója, a tornán egyébként már négy gólnál járó Ueda Ajasze összehozzon egy ritkán látható potyagólt. Azzal ugyan 2-1-re szépített Bahrein, de a végeredmény 3-1 lett Japán javára.

 

Meddig nélkülözi középpályását Jürgen Klopp?

Japán a negyeddöntőjét vívja február 3-án Irán ellen, addig Endo egészen biztosan Katarban marad. Öröm az ürömben Jürgen Klopp számára, hogy a Liverpool következő meccsén, az Arsenal elleni vasárnapi rangadón az ellenfélből is hiányzik majd egy japán játékos Tomijaszu Takehiro személyében.

Irán ázsiai szinten erős csapattal rendelkezik, ugyanakkor Japánnal legjobb játékosa, Mehdi Taremi nélkül kellene felvennie a versenyt, a Porto támadója ugyanis Szíria ellen piros lapot kapott. A mérkőzés a tizenegyesekről szólt, két büntetőből alakult ki az 1-1-es végeredmény, a szétlövésben viszont Irán egyszer sem hibázott.

Ha Irán nem állítja meg Japánt, akkor Endo február 7-én játszik elődöntőt Katar vagy Üzbegisztán ellen, míg az Ázsia-kupa fináléját február 10-én rendezik. Bronzmeccs nem lesz az idei ázsiai kontinensbajnokságon.

Persze a szerda esti, Chelsea elleni produkció láttán nagy problémái Endo távollétében sincsenek Kloppnak, a 4-1-es győzelemből is góllal vette ki a részét.

Borítókép: Nagy a pánik, itt bizony gólt kapott Japán (Fotó: AFP/Hector Retamal)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.