Hosszabbításban újrarúgatott tizenegyes kellett a győzelemhez

A Barcelona sima első és roppant izgalmas második félidő után nyert 2-1-re a Celta Vigo vendégeként a spanyol bajnokságban. A katalán csapat nem mindennapi körülmények között zsebelte be a három pontot, ugyanis a hosszabbításban tizenegyeshez jutott, a hazai kapus elsőre kivédte Robert Lewandowski lövését, ám korán elmozdult, és a megismételt büntetőből a lengyel csatár már megszerezte a győztes gólt.

2024. 02. 18. 8:16
null
Barcelona's Polish forward #09 Robert Lewandowski celebrates scoring his team's first goal during the Spanish league football match between RC Celta de Vigo and FC Barcelona at the Balaidos stadium in Vigo on February 17, 2024. (Photo by MIGUEL RIOPA / AFP) Fotó: AFP/MIGUEL RIOPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mindennapi körülmények között szerezte meg a három pontot a Barcelona. A spanyol bajnokság 25. fordulójában a katalánok a Celta Vigo vendégei voltak, és a szünetig hatalmas fölényben futballoztak. Helyzetük azonban nem volt, mégis, a 45. percben sikerült vezetést szerezniük, talált a hazai kapuba. A fordulást követően gyorsan egyenlített a Celta Vigo, a 36 éves Iago Aspas már a tizedik gólját szerezte ellen a La Ligában. A hazai szurkolók fanatikusan szurkoltak feltámadó csapatuknak, amely a legutóbbi hat meccsén öt vereséget szenvedett – valamennyi versenysorozatot figyelembe véve –, és csak négy győzelmet aratott ebben a bajnokságban.

Fotó: AFP/Miguel Riopa

Iago Aspas azonban három helyzetet is kihagyott, és úgy tűnt, döntetlen lesz a vége, amikor a 98. percben  a védő Fran Beltran egy elhibázott felszabadítási kísérlet során Yamal lábát találta el, a játékvezető pedig teljes joggal tizenegyeset ítélt. Lewandowski állt a labda mögé, Vicente Guaita kivédte a lövését, ám a VAR-ellenőrzés azt mutatta, hogy a kapus a gólvonal előtt volt a rúgás pillanatában, ezért a játékvezető megismételtette a tizenegyest, és ekkor a lengyel csatár már nem hibázott. Győzelmével Xavi Hernandez csapata 54 ponttal a harmadik helyen áll a tabellán, két ponttal lemaradva a Gironától, héttel pedig az éllovas Real Madridtól.

Borítókép: Robert Lewandowski két gólja kellett a Barcelona sikeréhez (Fotó: AFP/Miguel Riopa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.