A magyar válogatott kapusának akárhogy nem kell az olimpia

Magyari Alda már többször bizonyította, hogy kiváló kapus, a dohai világbajnokságon, a Hollandia elleni negyeddöntőben pedig egyenesen hőssé lépett elő. A lehető legdrámaibb pillanatban hozta a bravúrt, kivédte a hollandok utolsó ötméteresét, aminek köszönhetően a magyar válogatott 13-12-re megnyerte a mérkőzést, bejutott az elődöntőbe és persze olimpiai kvótát is szerzett. Magyari Alda így már tud örülni, mert úgy nem kért volna a kvótából, ha csak úgy odaadják nekünk.

2024. 02. 12. 19:59
MAGYARI Alda
Vizes vb - Vízilabda - Magyarország-Hollandia Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nyilván nagyon készültünk erre a mérkőzésre, a világ legjobbjait sikerült elvernünk. Ma még nagyon lehet és kell örülni, a következő nap viszont már következő ellenfélre kell készülnünk – mondta a Hollandia ellen 13-12-re megnyert vb-negyeddöntő után a mérkőzés hőse, Magyari Alda. A magyar válogatott kapusa ezután felidézte, hogy jól sikerült a felkészülésük a találkozóra, különösen az amerikaik elleni kétkapuzás volt fontos. 

MAGYARI Alda, magyar női vízilabda-válogatott, negyeddöntő, elődöntő, olimpiai kvóta, magyar vízilabda-válogatott, Doha
Magyar katarzis Magyar Aldával a középpontban. Fotó: MTI/Kovács Tamás

– Próbáltam mindegyik büntetőnél azt érezni, hogy meglehet. Amikor az utolsó előtt ránéztem a csapattársaimra, a vízben lévőkre, a parton lévőkre és Mihiékre (Mihók Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya), a szemekben azt láttam, ennek muszáj meglennie, nem jöhetek el innen úgy, hogy újra kezdődjön, mert agyvérzést kapok – Magyari Alda így beszélt arról, mit is érzett az utolsó holland lövés előtt.

Magyari Alda az összes lövésnél tudta, hová megy

– Az összesnél tudtam, hová lövik, egyiket sem védtem ki, ami szomorú volt. Az utolsónál próbáltam arra fókuszálni, hogy üres fej, csak a labdát nézzem – tette hozzá Magyari Alda.

Magyari Alda szerint ennek így kellett történnie, s elárulta, ő bizony nem szeretett volna úgy kijutni az olimpiára, hogy csak úgy a kezükbe adják az utolsó kvótát.

A magyar válogatott nagy útja egészen tömören

S hogy mi történt a magyar válogatottal az Eb-kudarctól a Hollandia ellen megnyert meccsig?

Az egót elengedtük, a hitet behoztuk

– Magyari Alda egész tömören foglalta össze a lényeget.

A teljes interjú:

Borítókép: Magyari Alda hárítja a büntetőpárbaj utolsó lövését (Fotó: Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.