Mourinho véleménye nem teheti boldoggá Szoboszlaiékat

José Mourinho Rio Ferdinand Five elnevezésű beszélgetős műsorában vendégeskedett. A többrészes sorozatban a jelenleg munkanélküli edző korábbi állásajánlatairól és a jövőjéről is szót ejtett, illetve egy tippversenyben is részt vett a Bajnokok Ligája és a Premier League győzteseit illetően.

2024. 02. 16. 11:52
MOURINHO, José
Budapest, 2021. február 18. José Mourinho, a Tottenham Hotspur vezetõedzõje a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntõjébe jutásért az osztrák Wolfsberger AC ellen játszott mérkõzés elõtt a Puskás Arénában 2021. február 18-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem tudom, hogy mi következik. Ha dolgozhatok holnap, már holnap dolgozni fogok. Nem élvezem a munka nélküli napokat. Én depressziós leszek, ha túl sok a szabadidőm. De most türelmesnek kell lennem, megvárnom a megfelelő ajánlatot.

Mourinho szerint a Manchester City és a Liverpool közül kerülhet ki a Premier League győztese
Mourinho szerint a Manchester City és a Liverpool közül kerülhet ki a Premier League győztese. Fotó: AFP/Darren Staples

José Mourinho jövője tehát még nem tisztázott, mindenesetre az exfutballista Rio Ferdinand Five című podcastjéből kiderült, a portugál edző nem élvezi a mostani időszakot. Mourinho rengeteg klubnál, legutóbb az AS Románál is megcsillogtatta a tudását, megnyerte a konferencialigát a csapattal, mégis ahogy megannyi helyen, itt is idény közben, januárban menesztették, miután a fővárosiak kiestek az Olasz Kupából és a kilencedik helyre csúsztak vissza a bajnokságban.

 

Mourinho kétszer is szövetségi kapitány lehetett volna 

– A tulajdonos döntését tiszteletben kell tartani, de azt elárulhatom, hogy 

ez a búcsú fájt a legjobban, mert mindent beleadtam, szívvel-lélekkel dolgoztam a Románál. Nem mellesleg fantasztikus ajánlatokat utasítottam el. Az elsőre ráadásul nagyon nehéz volt nemet mondani, mert Portugália szövetségi kapitánya lehettem volna. Szaúd-Arábiából is megkerestek egy jó ajánlattal. De örülök annak, hogy a rómaiaknak sok örömet okozhattam, egymás után két évben egy-egy európai kupasorozat döntőjébe vezettem a csapatot, ami egyáltalán nem szokványos dolog ennél a klubnál.

A kétszeres BL-győztes tréner a beszélgetés során azt is elárulta, 2007-ben felajánlották neki az angol válogatott szövetségi kapitányi posztját. Rio Ferdinand nagy bánatára azonban Mourinho nemet mondott, és helyette Fabio Capello kapta meg az állást. Pedig Mourinho irányítása alatt Ferdinand szerint a csúcsra érhetett volna a sokra tartott angol generáció.

– Ott volt az ajánlat az asztalomon. De mindig úgy éreztem, még valamilyen szinten most is, hogy nem élvezném a munkát egy válogatottnál – magyarázta Mourinho, miért hiúsult meg ez a házasság.

 

 

A City ezúttal is mindent visz?

A 61 éves sikeredző véleményét arról is kikérték, mely csapatok érhetnek révbe számára jól ismert terepeken, a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában. Mourinho szerint az előző idényben triplázó (PL, CL és FA-Kupa) Manchester Citynek idén is kinéz egy dupla. Bár Pep Guardiola együttese jelenleg csak a második az angol élvonalban, a vesztett pontok tekintetében már jobban áll az éllovas Liverpoolnál.

– A City lehet a Premier League legjobbja, talán még a Liverpoolnak van esélye. Ezekkel a csapatokkal nem lőhetek mellé, de inkább a Manchester City mellett tenném le a voksomat. A Bajnokok Ligájában pedig a City és a Real Madrid közül kerülhet ki a győztes. Ha más csapat nyerne, az nagy meglepetést jelentene nekem. Én örülnék neki, ha a Real győzne, a klub és Carlo (Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője – a szerk.) miatt is, persze akkor sem borulnék ki, ha a Cityhez kerülne a trófea. Talán a Bayern München, esetleg a Paris Saint-Germain is révbe érhet, nem tudom.

 

Az afrikai játékosok apucija

José Mourinho számos afrikai játékossal, köztük Didier Drogbával, Michael Essiennel és Samuel Eto’ó-val is együtt dolgozott. Miattuk is különleges kapcsolat fűzi a kontinenshez, és ha odalátogat, a rajongók valósággal szétszedik őt. A játékosokkal pedig mindig jó kapcsolatot ápolt.

– Néhányan közülük apucinak hívtak. Mondtam is Michaelnek (Essien – a szerk.), hogy ne hívjon apucinak, hiszen majdnem annyi idős, mint én – mondta mosolyogva Mourinho.

Borítókép: José Mourinho (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.