Schäfer András így reklamált a bírónál a bombagólja miatt + videó

Megszerezte az idénybeli első gólját Schäfer András a Bundesligában, miután eleresztett egy távoli bombát a Heidenheim elleni bajnokin szombaton. Csakhogy az Union Berlin magyar válogatott középpályásának lövése megpattant egy csapattársán, úgy kötött ki a labda a kapuban, és a játékvezető ezért először nem neki akarta adni a gólt. Schäfer végül kireklamálta az igazát.

2024. 02. 25. 11:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy volt öröme, amikor az Union Berlin–Heidenheim meccs (2-2) első félidejének hosszabbításában átlövésből nagy gólt lőtt a Bundesliga 23. fordulójában. De csak néhány pillanatig lehetett felhőtlen a boldogsága, ugyanis a játékvezető jelezte neki, nem az övé a találat. Schäfer egyből reklamált, ami az alábbi videón is jól látszik a gólja után 0:43-tól:

Schäfer lövése után az amerikai csapattársa, Brenden Aaronson hátán megpattant a labda, amely irányt is változtatott, így kötött ki a kapuban a meglepett kapus mellett. Aaronson első reakciója is az volt, hogy gólt ünnepelt, de aztán – alighanem érzékelve azt, hogy a többiek a magyart ölelgetik – ő is odament gratulálni Schäfernek. A játékvezetőt azonban így is jobb belátásra kellett bírni.

„Meg kellett győznöm, hogy az enyém volt” – írta ki Schäfer a hivatalos X-oldalára, amelyen a pillanatképet is megörökítette a reklamációjáról. Végül a gól hivatalosan is az övé lett.

„Vegyes érzéseim vannak. Első gólom itthon, Istenem, de hiányzott már ez az érzés” – ezt már az Instagramon jegyezte meg Schäfer, akinek a sok sérülés miatt eddig nagyon nehéz volt a németországi karrierje. Két év alatt 35 Bundesliga-meccsen most szerezte a második gólját, a jelenlegi idényben pedig az elsőt.

Borítókép: Schäfer András a gólját ünnepli a Heidenheim ellen (Forrás: X)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.