Mi lesz Gulácsi Péter sorsa Lipcsében az újabb sérülése után?

Február elején lett újra a Lipcse első számú kapusa Gulácsi Péter, akinek a teljesítményére nem is lehetett panasz, ám a Bundesliga legutóbbi fordulójában egy sérülés miatt nem játszhatott, így újra Janis Blaswich állt a kapuban. A Lipcse edzője, Marco Rose tisztázta Gulácsi helyzetét.

2024. 02. 25. 10:56
Bundesliga - FC Augsburg vs. RB Leipzig
epa11142665 Leipzig's goalkeeper Peter Gulacsi reacts after the German Bundesliga soccer match between FC Augsburg and RB Leipzig in Augsburg, Germany, 10 February 2024. EPA/Anna Szilagyi (ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.) Fotó: Anna Szilagyi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, 2022 őszéig a Lipcse kezdő kapusa, sőt csapatkapitánya volt, aztán a keresztszalag-szakadása miatt csaknem egy teljes évet ki kellett hagynia, s mivel időközben Janis Blaswich jól helyettesítette, a jelenlegi idényt már cserekapusként kezdte meg a német mögött. Csakhogy Blaswich fejben elfáradt, sorozatosan látványos hibákat vétett, így február elején Marco Rose vezetőedző úgy döntött, hogy újra Gulácsi lesz az első számú kapus. Ebbe rondított bele egy újabb sérülés.

Bundesliga - FC Bayern Munich vs RB Leipzig
Marco Rose kitart Gulácsi Péter mellett. Fotó: EPA/Ronald Wittek

Gulácsi három Bundesliga-meccsen és a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntő első felvonásán védett az elmúlt hetekben, két bajnokit is kapott gól nélkül hozott le, a négy mérkőzésen összesen háromszor vették be a kapuját, jó teljesítményt nyújtott. De a Lipcse legutóbbi, szombati bajnokiját hasizomsérülés miatt ki kellett hagynia, nélküle pedig a csapat 2-1-re elveszítette a Bayern München elleni rangadót.

Gulácsi vagy Blaswich?

Mivel rövid idő után újra Blaswich védett a Lipcsében, természetesen felvetődött a kapuskérdés a sajtótájékoztatón, amit Marco Rose rövidre zárt.

– Szó sincs róla, hogy kapuskérdés lenne a csapatnál. Ha Gulácsi a következő hétvégére felépül, akkor ő véd majd, ha nem, akkor pedig ismét Blaswich – jelentette ki az edző, akit az MTI idézett.

Tehát Gulácsi helye nem forog veszélyben.

Borítókép: Gulácsi Péter továbbra is a Lipcse első számú kapusa (Fotó: EPA/Anna Szilagyi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.