Szalai Attila újabb lehetőséget és vegyes értékelést kapott + videó

A Bundesliga 21. fordulójának péntek esti nyitómeccsén a Borussia Dortmund hazai pályán 3-0-ra nyert a Freiburg ellen. A vendégeknél Sallai Roland kezdett, majd az első félidőben Szalai Attila is beállt. Christian Streich vezetőedző vegyes, de összességében biztató értékelést adott Szalai Attila teljesítményéről.

2024. 02. 10. 7:06
Sallai Roland Szalai Attila Freiburg
Fotó: X/SC Freiburg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

helyzete Németországban is téma. A magyar válogatott védő tavaly nyáron szerződött a Bundesligába, a Hoffenheim vásárolta meg a török Fenerbahcétól, ám a kék-fehéreknél jobbára a kispadot koptatta. A tavaszi szezonra a sérülések miatt belsővédőhiánnyal küzdő Freiburg vette kölcsön Szalai Attilát, aki azonban első bevetésén nagyot hibázott. Christian Streich, a Freiburg vezetőedzője már a Borussia Dortmund elleni, péntek esti találkozó előtt kérdést kapott Szalairól.

Sallai Roland kezdett, Szalai Attila csere volt Borussia Dortmund Freiburg Bundesliga
kezdett, Szalai Attila csereként áltt be a Dortmund ellen (Forrás: X/SC Freiburg)

– Eleven és nagyon profi. Talán kezd a Dortmund ellen. A beilleszkedésével nincs probléma – mondta Streich a magyar védőről, aztán végül Szalai Attila mégsem került be a Borussia elleni kezdőcsapatba, a Freiburg másik magyarja, Sallai Roland viszont igen.

Korán, a huszonharmadik percben viszont már két magyar volt a pályán, Szalai Attila már 1-0-s hátrányban állt be csereként a megsérült Gulde helyére.

Ezúttal sem Sallai, sem Szalai nem tudott segíteni a csapatnak, a Dortmund simán 3-0-ra nyerte meg az összecsapást, és pontszámban utolérte a harmadik Stuttgartot, a Freiburg pedig továbbra sem szerzett pontot, amióta Szalai Attilát kölcsönvette a Hoffenheimtól.

Hogy játszott Szalai Attila?

Streich a mérkőzés után igyekezett pozitívumokat találni, különös tekintettel a csapat számára nagyon fontos, jövő heti, Lens elleni Európa-liga-mérkőzésre, s az egyikre Szalai Attila teljesítményében lelt rá. Igaz, nem volt egyértelmű a dicséret.

– Attila a harmadik gólnál lemaradt Füllkrugról, de egyébként jól teljesített, magabiztos volt. Nagyszerű srác, rendkívül motivált, és megmutatta, hogy lehet rá számítani – mondta Streich, aki azért azt is kilátásba helyezte, hogy középpályást is visszavonhat a védelem közepére, hogy megoldja a sérülések jelentette problémát.

A Freiburg összességében nem teljesített jól, de Szalai Attila osztályzata a jobbak közé tartozott. Talán eljön az idő, hogy rendszeres lehetőséget harcoljon ki magának, ami nagyon fontos lenne a magyar labdarúgó-válogatott számára is a közelgő Európa-bajnokság előtt.

Borítókép: Sallai Roland és Szalai Attila egymás mellett köszönte meg a freiburgi szurkolók biztatását (Fotórrás: X/SC Freiburg)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.