Sztankovics dührohama, a Ferencváros edzője játékosként is kapott ilyen pirosat + videó

A Ferencváros 1-1-es rendes játékidő után tizenegyespárbajban ejtette ki a DVSC-t, így jutott a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjébe. Dejan Sztankovics, az FTC vezetőedzője a szétlövést már nem a kispadról figyelhette, ugyanis nem sokkal a Debrecen egyenlítő gólja után piros lapot kapott. Karakó Ferenc elsőre csak sárga lapot adott a dühöngő edzőnek, de Sztankovics tovább ordítozott, majd a második sárga után gúnyosan megtapsolta a játékvezetőt.

2024. 02. 29. 7:58
Karakó Ferenc Dejan Sztankovics
Debrecen, 2024. február 28. Karakó Ferenc játékvezetõ (b) és Dejan Stankovic, a Ferencváros vezetõedzõje a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntõjében játszott Debreceni VSC-Ferencvárosi TC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. február 28-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dejan Sztankovics nem bírta tovább. A Ferencváros már emberhátrányban játszott a Debrecen ellen, amikor a hajrában a hajdúságiak büntetőből – pontosabban a Varga Ádám által kivédett tizenegyes utáni kipattanóból – kiegyenlítettek. Sztankovics dühöngött a kispadnál, s úgy tűnt, a sárga lapja csak olaj volt a tűzre, két segítője, Leandro de Almeida és Nenad Szakics próbálta visszafogni a szerb szakembert.

Dejan Sztankovics Ferencváros Debrecen dühroham piros lap
Dejan Sztankovics végül a Ferencváros továbbjutását ünnepelhette, de az edző eltiltásra számíthat (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Sztankovics nem úszta meg az esetet, Karakó Ferenc játékvezető visszafordult, és felmutatta a második sárga lapot a mesternek, aki erre előbb gúnyos gratulációra nyújtotta a kezét, majd elhúzta azt, és inkább tapssal honorálta a játékvezető teljesítményét.

A Ferencváros végül elbírta az edző hiányát, tizenegyespárbajt követően bejutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe.

Dejan Sztankovics és a piros lapok

A Ferencvárost tavaly ősz óta irányító szerb szakember magyarországi időszaka alatt nem először akadt ki a játékvezetőre, de ilyen dührohamot eddig még nem láttunk tőle.

Érdekesség, hogy Dejan Sztankovics egyszer játékosként is összehozta, hogy egy percen belül két sárga lapot kapott reklamálásért: húsz éve, az Inter színeiben kapott hasonló piros lapot a Fiorentina ellen.

Sztankovics játékosként éppen ezt követően higgadt le, első hét olaszországi idényében nyolc piros lapot kapott, a további nyolcban viszont már egyet sem.

Borítókép: Dejan Sztankovics és Karakó Ferenc (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.