Légiós podcast: Vancsa Zalán a nyártól topcsapatban folytatja

A korábbi élvonalbeli labdarúgó, Vancsa Miklós volt a Magyar Nemzet videocast műsora, A látható légió második adásának vendége. A Manchester City, azaz egyelőre a belga másodosztályú Lommnel 19 éves magyar tehetségének, a magyar válogatott keretébe szűk két év után ismét meghívott Vancsa Zalánnak az édesapja a műsorban elárulta, a fia a nyáron feljebb lép, valamelyik erős európai bajnokság első osztályában folytatja a pályafutását. Az MTK vezető játékosmegfigyelőjeként dolgozó szakember arról is beszélt, Zalán jelenleg hol tart Szoboszlai Dominikhoz képest.

2024. 03. 19. 5:52
Vancsa Zalán, Vancsa Miklós
Fotó: Blikk/Fuszek Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hol tart Vancsa Zalán, a belga másodosztályú Lommel jelenleg 19 éves magyar válogatott labdarúgója a 19 éves Szoboszlai Dominikhoz képest? A látható légió második adásában többek között ezt a témát jártuk körbe Vancsa Zalán édesapja, az NB I-ben egykor másfél évtizeden át szereplő Vancsa Miklós segítségével.

Vancsa Zalán tavaly a Magyarország–Izland U21-es mérkőzésen. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

– Igen, kicsit analóg a helyzet, ha ezt nézzük, akkor Zalánnak ezen a nyáron kell feljebb lépni, ahogy anno Dominik is visszakerült az osztrák másodosztályú Lieferingtől a Salzburghoz. Ezt a kérdést privátban már többször feltették nekem. Zalán más jellegű játékos, de nem versenyzünk Dominikkel, aki ma már egy topcsapat játékosa, mi pedig még az út elején járunk – felelte Vancsa Miklós, aki jelenleg az MTK játékosmegfigyelőjeként dolgozik, s azt is elárulta, Zalán a nyártól hol, melyik csapatban folytathatja a pályafutását.

Messi vagy Ronaldo? Vancsa Zalán is választott

Vancsa Miklós a műsorban elmondta továbbá:

– Azt szerette volna, hogy a nagyobbik fia focizzon, de inkább a tanulást választotta, Zalán viszont született tehetségként csakis futballozni akart.

– Zalán miatt korábban akadtak konfliktusai a vele foglalkozó edzőkkel, akik nem úgy kezelték a fiát, ahogy szerinte helyes lett volna.

– A Manchester City Group Vancsa Zalánt a korosztálya két legtehetségesebb játékosa között tartja számon.

– Játékosmegfigyelőként Vancsa Miklós állítja, igenis sok tehetség van Magyarországon, csak megfelelően kell velük bánni.

– Vancsa Zalán mellett teszi le a voksot a Ronaldo–Messi-vitában.

– Tudja, hogy Zalán két éve megelőlegezett bizalomként mutatkozhatott be a magyar válogatottban, de persze szeretné, ha most már megragadna a nemzeti csapatban és ott lenne az Eb-n.

– A tehetségeknek hány évesen érdemes külföldre igazolniuk.

 

Vancsa Miklós szerint lesz a győztes

A műsorban szóba került a külföldön szereplő többi magyar labdarúgó is. Vancsa Miklós örül annak, hogy annak ellenére behívta a válogatottba Szalai Attilát, hogy nem játszik a klubcsapatában, a német Freiburgban, azt is megjegyezve, szerinte a hátvédnek a nyáron valószínűleg el kell hagynia a Bundesligát. A korábbi technikás futballista bölcs döntésnek tartja, hogy Marco Rossi a tavasszal versenyezteti Dibusz Dénest és Gulácsi Pétert, szerinte a szakvezető végül Gulácsi mellett teszi majd le a voksát. Vancsa Miklós ugyan nem lát bele a Liverpool mindennapjaiba, de hibás döntésnek tekinti, hogy Jürgen Klopp 2-1-es liverpooli vezetésnél lecserélte Szoboszlai Dominikot a Manchester United elleni FA-kupa-mérkőzésen, amelyen 4-3-as győzelemmel a Manchester United jutott be az elődöntőbe.

Íme, a teljes beszélgetés.

Valamennyi magyar légiós múlt heti teljesítményéről szokásos összefoglaló írásunkban olvashatnak.

A látható légió első műsorának nagybátyja, a korábbi 55-szörös válogatott labdarúgó, Sallai Sándor volt a vendége.

Borítókép: Vancsa Miklós és Vancsa Zalán (Fotó: Blikk/Fuszek Gábor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.