Alcaraz izgult, Marozsán elleni elképesztő bakija után kinevette magát + videó

Carlos Alcaraz visszavágott. A wimbledoni bajnok elismerte, izgult az újabb Marozsán Fábián elleni összecsapás előtt, s talán ez volt az oka annak a tenyeres hibának, ami után Alcaraz is csak nevetni tudott. A mérkőzésen összességében simán érvényesítette a spanyol a papírformát, Marozsán Fábián is elárulta, miben volt jobb Alcaraz most Indian Wellsben, mint tavaly Rómában, amikor a magyar játékos nyert.

2024. 03. 13. 12:19
Carlos Alcaraz
Indian Wells 2024 Fotó: ATP Tour/Peter Staples
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Alcaraz húszéves, és leginkább ahhoz szokott hozzá az ATP Touron, hogy folyamatosan nyer, vagy ha ki is kap, akkor egy másik éljátékos győzi le. Marozsán Fábián jelentette a kivételt, ő az egyetlen, aki aktuálisan százon kívüli játékosként legyőzte Alcarazt, amióta a spanyol 2022-ben megnyerte első Grand Slam-trófeáját. Nem csoda, hogy az Indian Wells-i visszavágó előtt Alcaraz izgult, noha még mindig egyértelmű esélyesnek számított az azóta már a top 50 ajtaján kopogtató Marozsán ellen.

Marozsán Fábián Carlos Alcaraz
Marozsán Fábián a tavalyi bravúr után ezúttal nem tudott nyerni Carlos Alcaraz ellen (Fotó: MTI/AP/Mark J. Terrill)

– Nem fogok hazudni, ideges voltam a meccs előtt. Olyan játékos ellen játszani, aki legutóbb lényegében simán legyőzött… Rómában esélyem sem volt ellene – ismerte el 6:3, 6:3-as győzelme után Alcaraz.

Alcaraz hihetetlen bakija

Noha a spanyol teniszező megnyerte a mérkőzést, volt olyan hibája, amelyet nem szívesen néz vissza. A pályán is csak nevetni tudott az elhibázott tenyeres ziccer után.

Természetesen az egész meccset nem jellemzi jól ez az egy ütés, Alcaraz meccsen ütött tenyereseit összeségében tízes skálán 9,5-esre értékelte az ATP mesterséges intelligencia alapú rendszere.

Alcaraz annak örült, hogy ezúttal tudta a saját játékát játszani, de most is dicsérte Marozsánt, aki szerinte még feljebb jut majd a világranglistán a jelenlegi 58. helynél.

Marozsán elárulta, min változtatott Alcaraz

A magyar teniszező nem élte meg csalódásként a vereséget, bár úgy érezte, egy ponton még fordíthatott volna a mérkőzés menetén.

– A második szettben, 2:4-nél volt két bréklabdám, sajnálom, hogy egyik sem jött össze, akkor szorosabb lehetett volna. De Alcaraz akkor is jól szervált, ahogy az egész meccsen nagyon dinamikusak voltak az adogatásai. Nem nagyon bántották a fogadásaim, a játékát pedig nehezebb volt olvasni, mint tavaly salakon – mondta Marozsán Fábián.

Alcaraz a negyeddöntőben Alexander Zverev ellen játszik, aki az idei első Grand Slam-tornán, az Australian Openen legyőzte a spanyol játékost. Az alsó ág másik negyeddöntőjét Jannik Sinner és Jiri Lehecka vívja egymás ellen.

Borítókép: Carlos Alcaraz zsinórban harmadik évben is bejutott az Indian Wells-i negyeddöntőbe (Fotó: ATP Tour/Peter Staples)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.