Szexuális erőszak: egymillió euró az ideiglenes szabadság ára

Dani Alvés a futball történetek egyik legeredményesebb futballistája, ám mostanában nem emiatt szerepelt a címlapokon: szexuális erőszak miatt első fokon négy és fél év börtönre ítélték. A vád és a védelem is fellebbezett, és a barcelonai bíróság szerdán úgy határozott, hogy az egykori labdarúgó egymillió eurós óvadék letétele után szabadlábon védekezhet.

2024. 03. 20. 15:41
Dani Alvés a tárgyaláson tagadta a bűnösségétFotó: Jordi BORRAS / POOL / AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dani Alves a futballtörténelem egyik legeredményesebb futballistája, 43 trófeát nyert együtteseivel. Klubcsapataival többek között hatszoros spanyol, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, kétszer az UEFA Kupát és négyszer az európai Szuperkupát. Kétszeres Konföderációs Kupa-győztes a brazil válogatottal, amellyel a Copa Americát is kétszer nyerte meg, emellett olimpiai bajnoknak is vallhatja magát. 

Fotó: AFP

Mindezt beárnyékolja, hogy nemrég négy és fél év börtönre ítélték szexuális erőszak miatt. A vád szerint a labdarúgó 2022. december 31-én egy barcelonai szórakozóhelyen zaklatott egy nőt, akinek feljelentése nyomán vették őrizetbe. A tavaly január óta előzetes letartóztatásban lévő, 40 éves Dani Alves tagadta bűnösségét. Az ítélet kihirdetése után az ügyészség és a védelem egyaránt fellebbezett. A korábbi labdarúgó felmentést kér, míg az ügyészség és az áldozat hosszabb, 9-12 éves büntetést szeretne. 

 

A 126-szoros brazil válogatott Dani Alvés kérvényezte, hogy szabadlábon védekezhessen a jogerős ítélet megszületéséig, az illetékes barcelonai bíróság pedig szerdán közölte , hogy egymillió euró óvadék kifizetése után a 40 éves exfutballista elhagyhatja a börtönt, de bevonják brazil és spanyol útlevelét, és ezer méternél közelebb nem mehet az áldozatához. Sajtóhírek szerint Dani Alves az óvadékhoz szükséges egymillió euró megfizetéséhez édesapjától kért segítséget. A brazil jobbhátvéd azért nem tudja saját zsebből kifizetni az óvadékot, mert az eljárás idejére minden vagyonát lefoglalták, illetve befagyasztották.

Borítókép: Dani Alvés a tárgyaláson tagadta a bűnösségét (Fotó: Jordi Borras / POOL / AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.