Keserű búcsú az ifjabb Ocskay Gábor nevét viselő jégcsarnoktól

A Hydro Fehérvár AV19 csapata 4-1-re elvesztette a hetedik mérkőzést a dél-tiroli Pustertal Wölfe ellen, és 4-3-as összesítéssel kiesett az osztrák jégkorong-bajnokság negyeddöntőjében. Ez volt a Fehérvár utolsó hivatalos mérkőzése az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, a következő idényben már az átadás előtt álló Alba Aréna lesz a csapat otthona.

2024. 03. 17. 9:57
Fehérvár jégkorong
Székesfehérvár, 2024. március 16. Wesley Jacob Schmidt (k), a HC Pustertal Wölfe és Mihály Ákos (j), a Fehérvár játékosa az osztrák jégkorongliga negyeddöntõjének hetedik összecsapásán, a Hydro Fehérvár AV19 - HC Pustertal Wölfe mérkõzésen a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban 2024. március 16-án. MTI/Tóth Zsombor Fotó: Tóth Zsombor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizakodásra adott okot a mindent eldöntő hetedik felvonás előtt, hogy a Fehérvár–Pustertal Wölfe negyeddöntőben hat meccsen át mindig a hazai pályán játszó csapat győzött. Sajnos a legrosszabbkor fordult meg a tendencia.

Ocskay Gábor, jégcsarnok, Fehérvár, osztrák jégkorong-bajnokság, negyeddöntő, Alba Aréna, Gydro Fehérvár, Pustertal Wölfe
A szurkolókon nem múlt. A búcsúmeccsen dugig megtelt az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok. Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

Az olasz, helyesebben dél-tiroli, nevében is osztrák csapat szerzett vezetést a 18. percben, a Fehérvár a folytatásban gyorsan egyenlített, de aztán újabb két góllal a vendégek elhúztak 3-1-re. Az utolsó húsz percben nyomasztó fölényben játszott a Fehérvár, az ifjabb Ocskay Gábor nevét viselő jégcsarnokot a hetedik meccsen roskadásig megtöltő hazai szurkolótábor teljes erőből buzdította a kedvenceit, de győzelembe sajnos nem tudta kergetni őket. Egy ellentámadásból újabb vendéggól született, a Pustertal Wölfe így 4-1-re megnyerte a mérkőzést, és vele 4-3-ra a párharcot.

Kiss Dávid: Egy hajszállal jobbak voltak az olaszok

– Sajnos az évad és a Raktár utca utolsó meccsén a speciális egységek kulcsszerepet játszottak, s nem lőttük be a helyzeteinket. Jacob Smith remekelt, és a Pustertal tűnt összességében energikusabbnak. Két hasonló játékerőt képviselő csapat küzdelmét láthattuk. Az alapszakasz eredménye csalóka, talán túlteljesítettünk, csupa remek együttes jutott a rájátszásba. Egy hajszállal jobbak voltak az olaszok – értékelte a mérkőzést és a párharcot tárgyilagosan és sportszerűen Kiss Dávid, a Fehérvár vezetőedzője.

Jövőre Bajnokok Ligája az Alba Arénában

Miként ő is utalt rá, ez volt a Volán utolsó hivatalos mérkőzése a durván 3000 fős jégcsarnokban, a következő idénytől az átadás előtt álló, hatezres Alba Aréna lesz a csapat új otthona.

A Fehérvár idén fennállása során tizenkettedszer megnyerte a Magyar Kupát, de ennél fontosabb eredmény, hogy a második helyen zárta az osztrák bajnokság alapszakaszát, aminek köszönhetően a következő idényben két év után ismét szerepelhet a Bajnokok Ligájában.

Osztrák jégkorongbajnokság, negyeddöntő, 7. mérkőzés:
Hydro Fehérvár AV19–HC Pustertal Wölfe (olasz) 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)
A párharcot 4-3-as összesítéssel a Pustertal nyerte.

Négy között a Fradi is

A magyar bázisú bajnokságban, az FTVC is bejutott a legjobb négy közé, miután a negyeddöntő ötödik mérkőzésén 2-0-ra legyőzte a Debrecent és 4-1-re megnyerte a párharcot. Elődöntős a címvédő Gyergyó is, miután 4-0-lal kisöpörte az Újpestet. A Budapest JAHC–Csíkszereda párharc 2-2-re áll, a Brassó pedig 3-2-re vezet a DVTK ellen.

Borítókép: Csak egyszer sikerült bevenni az osztrákok kapuját (Fotó: MTI/Tóth Zsombor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.