Ezért nem lesznek ott este az angol válogatott labdarúgók mezein a játékosok nevei

Az angol labdarúgó-válogatott azután, hogy szombaton Londonban, a Wembley-ben felkészülési mérkőzésen 1-0-ra kikapott a braziloktól, ma este 20.45-kor (tv: Spíler 1) szintén a futball szentélyében a belgákkal játszik. S ez abban a tekintetben különleges meccs lesz, hogy Gareth Southgate együttese a második félidőben olyan mezben lép pályára, amelyen a játékosok neve nem szerepel.

2024. 03. 26. 18:31
Anthony Gordon, Jarrad Branthwaite és Jordan Pickford
Anthony Gordon, Jarrad Branthwaite és Jordan Pickford Forrás: X/The FA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem először játszik az angol válogatott „név nélküli” mezekben, 2022 márciusában a svájciak ellen is ez volt a helyzet. A magyarázat pedig ugyanaz, mint akkor: az Angol Labdarúgó-szövetség és az Alzheimer Társaság közötti együttműködés. Gareth Southgate csapata az időskori demenciára kívánja felhívni a figyelmet, hogy a betegségben szenvedők emlékeket veszítenek, és a kampány részeként minél többeket próbálnak rávenni arra, hogy vegyenek részt vizsgálatokon.

Soccer international friendly - England vs Brazil
Gareth Southgate és Kyle Walker a brazilok elleni meccsen. Fotó: EPA/Tolga Akmen

– A saját családomban voltak olyan emberek, akik demenciában szenvedtek, és ez egy szörnyű, szörnyű betegség – mondta el Gareth Southgate. De az angol keretből Kyle Walkernek, Jarrad Branthwaite-nak és Ivan Toney-nak is van ilyen tapasztalata.

A ma esti találkozó után az angol játékosok második félidőben viselt „név nélküli” mezeit elárverezik, hogy pénzt gyűjtsenek az Alzheimer Társaság kutatásainak támogatására.

– Reméljük, hogy a játékos mezeivel ez a feltűnő akció ismét ráveszi a szurkolókat arra, hogy szerte az országban beszélgessenek és gondolkodjanak el a demencia jeleiről és tüneteiről. A diagnózis ijesztő lehet, de jobb tudni az igazságot – fogalmazott Kate Lee, a jótékonysági szervezet vezérigazgatója.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.