Gigászok csatája a BL-ben: a Real Madrid a Manchester Cityvel játszik

Négy országból nyolc csapat várta a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek a sorsolását péntek délelőtt az UEFA nyoni székházában. A sorsolás során kiderült az is, hogy a továbbjutók melyik párharc győztesével mérkőznek meg az elődöntőkben. Itt már azonos országhoz tartozó klubok is szembe kerülhetnek egymással, de ez nem történt meg. Óriási párharcok lehetnek, amelyek közül kiemelkedhet a Real Madrid és a címvédő Manchester City összecsapása, de a Barcelona és a PSG csatája is emlékezetes volt a közelmúltban.

2024. 03. 15. 12:26
null
The results are displayed near the trophy during the 2023-2024 UEFA Champions League football tournament quarter-finals and semi-finals draw at the House of European Football in Nyon, on March 15, 2024. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán este teljessé vált a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének a mezőnye. Utolsóként az Atlético Madrid és a Dortmund csatlakozott a Real Madrid, a Barcelona, a Bayern München, a Manchester City, az Arsenal és a Paris Saint-Germain mellé. Az UEFA nyoni központjában péntek délben tartották meg a negyeddöntők párosítását, valamint azt, hogy melyik párharcban ki kezd hazai pályán, kisorsolták az elődöntő ágrajzát, azaz azt, hogy a negyeddöntős párharcok győztesei ki ellen folytatják a legjobb négy között, és azt is, melyik győztes kezd hazai pályán, de az is kiderült, hogy a döntőben melyik elődöntős párharc győztese számít a hazai csapatnak.

Fotó: AFP

A Bajnokok Ligájának ebben a szakaszában már nincsenek megkötések, azaz összekerülhettek egymással korábbi csoportellenfelek és azonos ország csapatai is. Erre komoly esély volt, hiszen az egy szem francia PSG mellett három spanyol, két angol és két német csapat alkotta a mezőnyt. Szokás szerint az UEFA főtitkár-helyettese, Giorgio Marchetti vezényelte le a sorsolást, aki a köszöntőjében kiemelte, hogy a következő kiírástól megváltozik a BL lebonyolítása, aza a futball tavasszal búcsúzik el az eddigi rendszertől. A korábbi nigériai klasszis, John Obi Mikel segített neki, és elsőnek az Arsenalt húzta ki, mellé pedig a Bayern Münchent, utána következett az Atlético Madrid, vele a Dortmund került párba, utána a Real Madrid következett, ellenfélnek a Manchester Cityt kapta, végül a PSG neve bukkant elé, a franciák a Barcelonával küzdenek meg az elődöntőért.

 

A negyeddöntők sorsolása után következett az elődöntők párosítása. Ezek szerint Atlético Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német)/Paris Saint-Germain (francia)–FC Barcelona (spanyol) és Arsenal (angol)–Bayern München (német)/Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) elődöntők lesznek, az elől lévő párharcok győztesei játszanak először hazai pályán.

Bajnokok Ligája, negyeddöntők párosítása: Arsenal–Bayern München, Atlético Madrid–Dortmund, Real Madrid–Manchester City, PSG–Barcelona, a negyeddöntők időpontjai: április 9–10 és 16–17, az elődöntők időpontjai: április 30.-május 1. és május 7.-8., döntő: június 1., London.

Borítókép: A legrangosabb nemzetközi klubsorozat a Bajnokok Ligája (Fotó: AFP)

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.