Hajnal Tamás elmondta, az új idényben megcélozhatja-e a továbbjutást a Fradi

A Ferencváros számára az Olimpiakosz elleni, februári mérkőzésekkel ért véget a 2023/2024-es idény nemzetközi szereplése. Ennek lezárásaként a labdarúgócsapat sportigazgatója, Hajnal Tamás adott interjút az Origónak.

2024. 03. 06. 11:54
HAJNAL Tamás; FENYVESI Máté
Budapest, 2023. szeptember 19. Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója az FTC legendás labdarúgójáról, Fenyvesi Mátéról elnevezett díj alapítása alkalmából rendezett ünnepségen a Groupama Arénában 2023. szeptember 19-én. Az elismerést minden évben a klub olyan U15-ös korosztályú játékosa kaphatja meg, aki a Ferencváros 76-szoros válogatott balszélsõje szellemiségének megfelelõen teljesít. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt éve folyamatosan a Fradi nyeri meg a magyar bajnokságot, ráadásul az együttes 2019 óta minden évben bejutott valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe. Az előző két évben már a csoportból való továbbjutás is összejött. Hajnal Tamás most az Origó.hu kérdéseire válaszolva értékelt.

DIBUSZ Dénes; WINGO, Henry; MARQUINHOS; ZACHARIASSEN, Kristoffer; VARGA Barnabás; MMAEE, Samy; KODRO, Kenan; CIVIC, Eldar; MARQUINHOS, José Marcos; CISSÉ, Ibrahim; MAIGA, Habib
A Ferencváros játékosai nívós csapatok ellen játszottak az Európa-konferencialigában. Fotó: Szigetváry Zsolt

 

„Sikeresen képviseltük a magyar labdarúgást”

– Nem egy egyszerű kérdés, de az biztos, hogy több oldalról kell megvizsgálni a szereplésünket, kicsit részletekre bontani. Ahogy kezdtünk, az természetes mindenki számára egy hatalmas sokk volt, hiszen a Klaksvíkkal szemben nem tudtunk továbbjutni a Bajnokok Ligája selejtezőjének első körében. Utána viszont egészen december végéig fantasztikus teljesítményt nyújtott a csapat a nemzetközi porondon. Magabiztosan értük el az immár lehetséges legmagasabb célunkat, azaz a konferencialiga csoportkörébe jutást, majd egy nagyon erős, a tavalyi döntős Fiorentinát felvonultató, minimum Európa-liga erősségű négyesből veretlenül, pontrekordot felállítva vívtuk ki a továbbjutást – kezdte a korábbi labdarúgóból lett sportvezető. – Szerintem ez óriási siker. Ráadásul egymás után másodszor sikerült, mindkétszer nagyon színvonalas, nagyon erős csoportból. A folytatásban az már a sorsolás pillanatában egyértelmű volt, hogy az Olimpiakosz a párharc esélyese, hiszen minden szempontból egy erősebb, nagyobb lehetőségekkel bíró csapatról beszélünk. A célunk természetesen ettől még az volt, hogy borítsuk a papírformát, ami végül sajnos nem sikerült. Emiatt van is bennünk hiányérzet, különösen a hazai meccsen nyújtott teljesítmény miatt, mert tudjuk, hogy az nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna és ahogy terveztük, de összességében sok nagy csatát megvíva, sok koefficienspontot szerezve nagyon sikeresen képviseltük a magyar labdarúgást a nemzetközi porondon.

CIVIC, Eldar; FORTOUNISZ, Kosztasz
A Ferencváros összesítésben két góllal kapott ki az Olimpiakosztól. Fotó: Czeglédi Zsolt

 

A realitás mindenek előtt

Az elmúlt évek sikerén felbuzdulva vajon az új idényben már elvárás lehet a Ferencvárossal szemben, hogy abszolválja a csoportszakaszt?

– A Fradinál mindig a lehető legmagasabb célokat tűzzük ki magunk elé, de azért a realitást mindig szem előtt kell tartani. Egy-egy szereplés sokban függ a sorsolástól, mert ha az látszik, hogy egy csoportban legalább két csapat gazdaságilag, játékosállományban előttünk van, akkor nem lehet elvárásként kommunikálni a továbbjutást. De ha csak egy minimális esélyünk is van, azt minden esetben igyekszünk megragadni. A Ferencváros minden meccsen így lép pályára – mondta el Hajnal.

A teljes interjút – amelyben a Fradi nemzetközi presztízséről, az igazolásokról, a bajnoki versenyfutásról és Lisztes Krisztiánról is beszélt Hajnal Tamás – ide kattintva olvashatják el!

 

Borítókép: Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.