Magyar világrekord született fekvenyomásban: 55 évesen 260 kg + videó

Mészáros „Mészi” László két korcsoportban is all time rekordot tart.

2024. 03. 13. 18:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészáros „Mészi” László, a Scitec Nutrition versenyzője 260 kilogrammal nyomott fekve hétvégén a lengyelországi erőemelő Európa-bajnokságon – adta hírül a Shopbuilder.hu. Eredményéről a sportoló is beszámolt oldalán, mint írta, ezzel az open +125 kg kategóriában aranyérmes, mester kategóriában aranyérmes, open abszolút kategóriában második lett.

Ez azonban még nem minden. Mészáros László tavaly ünnepelte az 55. születésnapját, így mint írja „beleöregedett” egy új korosztályba. Márpedig kivételes teljesítményével a magyar erőemelő a világ összes világszövetségénél csúcstartó a 45–50, valamint az 50–55 év közötti korosztályokban is.

A Shopbuilder.hu emlékeztetett rá, hogy a 260 kilogramm 5 kilogrammal múlja felül az eddigi rekordot. A szaklap értékelése szerint azonban a súly „úgy röppent fel az alsó holtpontról, hogy még simán ráfért volna pár kiló.”

A világrekordról készült felvétel megtekinthető itt:

Borítókép: Facebook/ Mészáros László „Mészi Bench Press” 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.