Szoboszlaiéknak kedvező eredmény született a hétvége rangadóján

Gól nélkül zárult az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának vasárnap délutáni csúcsmeccse, a Manchester City és az Arsenal összecsapása, ezzel pedig egy csapat járt igazán jól: a Liverpool. Szoboszlai Dominik klubja jelenleg két ponttal előzi meg a londoniakat, hárommal pedig a manchesterieket a tabella élén.

2024. 03. 31. 19:28
Erling Haaland és a Manchester City előtt is adódtak helyzetek, ám ezúttal nem született gól. Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League bajnoki versenyfutásának kimenetelét döntően befolyásoló meccsre készült húsvétvasárnap a világ futballkedvelő közönsége. Az aktuális forduló előtt 63 ponttal álló Manchester City és a 64 pontos Arsenal annak tudatában csaphatott össze egymással, hogy a korábban a Brightont 2-1-re legyőző Liverpool sikerével 67-re növelte pontjainak számát a tabella élén, azaz átmenetileg lerázta az ellenfeleket.

 

Csak helyzetekig jutottak

A 4. percben De Bruyne lőtt kapura szabadrúgásból, ám a vendégek játékosa, Ben White fejjel mentett, három perccel később viszont az Arsenal labdarúgója, talált oldalhálót. A 15. percben egy hazai szöglet után Aké fejelt közelről a kapura, de David Raya hárított. Ekkor kicsit beszorult az Arsenal, komolyabb bajba azonban nem került a vendég együttes, a szünetben 0-0 volt az állás.

A térfélcsere utáni első lehetőség a City előtt adódott, Mateo Kovacic lőtt távolról nem sokkal mellé. Hamarosan nagy helyzetet szalasztott el az Arsenal, Gabriel Jesus maradt le egy beadásról. Továbbra is tartotta magát a gól nélküli eredmény, annak ellenére is, hogy a hajrához közeledvén újra nehéz helyzetbe került az Arsenal, miután rengeteg beadással próbálkozott a Manchester City. Hat perccel a rendes játékidő lefújása előtt Erling Haaland rúgott luftot ziccerben. Ezt követően már egyik gárda sem tudott veszélyt teremteni a kapu előtt, 0-0-s végeredménnyel zárult a nagy meccs, amelynek egyetlen nyertese van: a Liverpool, amely így két pontra növelte előnyét az Arsenal, háromra pedig a Manchester City előtt.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.