A Rossi-korszak rémálmára emlékeztet a Puskás Arénába érkező román bíró személye

Román játékvezető vezényli le a magyar labdarúgó-válogatott következő felkészülési mérkőzését Koszovó ellen a Puskás Arénában kedden (19.00). Ovidiu Hategan legutóbb 2019 novemberében a walesi 2-0-s vereségkor vezetett meccset Marco Rossi válogatottjának, ami után a szövetségi kapitány a lemondását is pedzegette. Alighanem az volt a Rossi-korszak mélypontja.

2024. 03. 24. 13:42
Hategan, Ovidiu
Lille, 2016. június 22. Ovidiu Hategan román játékvezetõ a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportja harmadik fordulójának Olaszország – Írország mérkõzésén a lille-i Pierre-Mauroy Stadionban 2016. június 22-én. (MTI/EPA/Laurent Dubrule) Fotó: Laurent Dubrule
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az aradi születésű Ovidiu Hategan lesz a keddi Magyarország–Koszovó válogatott mérkőzés játékvezetője, tudatta a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ). A 43 éves román bíró korábban már fújt a magyar válogatottnak, 2019. november 19-én ő vezette az Európa-bajnoki selejtezők utolsó fordulójában a sorsdöntőnek kikiáltott meccset, amelyen csapata simán kikapott 2-0-ra Wales otthonában, és ezzel eldőlt, hogy csak pótselejtezőn juthat ki a 2020-as Eb-re.

Krychowiak, Grzegorz; Hategan, Ovidiu
Oliviu Hategan neve a lengyeleknek sem a legszebb emlékeket hívja elő (Fotó: EPA/Kirill Kudrjavcev)

Az volt a Rossi-korszak mélypontja, az olasz szövetségi kapitány a meccs után komoly képességbeli hiányosságokról beszélt, és bejelentette, hogy azonnal lemond a posztjáról, ha valaki úgy érzi, ő a fejlődés gátja. Nem volt ilyen ember, Rossi maradt a kapitány, a válogatott a 2020 elején beköszönt koronavírus-járvány miatt sokáig nem játszott, mialatt Rossi átértékelte a dolgokat, változtatott a keret kialakításának szempontjain, és megindult felfelé a csapat.

Ovidiu Hategan személye egy rossz, ám egyre halványuló emléket porol le a múltból, különösebb jelentősége persze nincs annak, hogy ki lesz a Koszovó elleni meccs játékvezetője. A magyar válogatott pénteken Törökország ellen 1-0-s győzelemmel kezdte az évet, s immáron 13 mérkőzés óta őrzi a veretlenségét. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.