Vámos átvette a vezérszerepet Kuczorától, amúgy minden rendben

A magyar női kézilabda-válogatott hasonló forgatókönyvű mérkőzést játszott idegenben Svájccal az Európa-kupában, mint szerdán idehaza. Viszonylag szoros első félidő után a másodikban fokozatosan elhúzott és ezúttal 35-27-re győzött. Kuczora Csenge ismét jól játszott, de Vámos Petra még nála is több gólt dobott.

2024. 03. 02. 18:56
null
Debrecen 20240120 Nõi kézilabda BL mérkõzés DVSC - Odense Foto Török Attila Nemzeti Sport A képen: Vámos Petra Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két együttes hatodszor mérkőzött egymással, az öt korábbi találkozót kivétel nélkül a magyar válogatott nyerte. Szerdán a magyar válogatott már az első félidőben is nagy előnyre tett szert, de a szünet előtti rövidzárlatot kihasználva Svájc felzárkózott két gólra, átmenetileg szorossá tette a találkozót. Végül így is simán, 38-26-ra győzött Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese.

magyar női kézilabda-válogatott, svájc, európa-kupa, vámos petra, kuczora csenge
Egységben, győztesen. Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Szombaton vendégként a kapusok közül ezúttal Janurik Kinga került be Szemerey Zsófia helyére, míg a balátlövő Juhász Gréta az irányító Debreczeni-Klivinyi Kingát váltotta. A mérkőzés kísértetiesen úgy alakult, mint három nappal korábban. A mieink már 14-10 vezettek, ám jött a szokásos hullámvölgy, amit kihasználva Svájc fordított 15-14-re. Szünetre legalább sikerült visszavenni a vezetést (16-17).

 

Kuczora, Vámos és Simon különmeccse

A fordulást követően Janurik fontos védéseivel segítette a csapatot, támadásban pedig Kuczora Csenge, Vámos Petra és Simon Petra vívott gólpárbajt, amit Vámos nyert meg, ő lett a mérkőzés legeredményesebb embere kilenc találattal. Összességében pedig 35-27-re nyertek a mieink. 

A győzelemmel a magyar válogatott pontszámban beérte a vasárnap Ausztriában pályára lépő norvég együttest a csoport élén. Az áprilisban – a debreceni olimpiai selejtezőtorna előtt – záruló Európa-kupában azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a decemberi, magyar–osztrák–svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában.
 

Európa-kupa, 4. forduló:

Svájc–Magyarország 27-35 (16-17)
Magyar gólszerzők: Vámos 9, Kuczora, Simon 7-7, Szöllősi-Schatzl 3, Győri-Lukács, Juhász, Albek 2-2, Füzi-Tóvizi, Bordás, Márton 1-1

vasárnap játsszák: Ausztria–Norvégia 16.00

Az állás: 1. Norvégia 6 pont/3 mérkőzés (125-82), 2. Magyarország 6/4 (138-123), 3. Svájc 2/4, 4. Ausztria 0/3.

A folytatás:
5. forduló:
Április 3.: Ausztria–Svájc
Április 4., 19:15: Norvégia–Magyarország

6. forduló:
Április 6., 15:00: Svájc–Norvégia
Április 6., 17:00: Magyarország–Ausztria

Borítókép: Vámos Petra kilenc gólt dobott Svájc ellen

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.