Bartucz taktikája: vasárnap szét kell szedni a portugálokat!

Nem jött össze a bravúr, a magyar férfi-kézilabdaválogatott 29-25-re kikapott Norvégiától a Tatabányán zajló olimpiai selejtezőtorna második játéknapján. Chema Rodríguez szövetségi kapitány szerint a terv jó volt, de sok ziccer és hétméteres maradt ki, emiatt lett nagy a hátrány, amit minden erőt beleadva sem sikerült ledolgozni. A továbbjutás így vasárnap dől el, Bánhidi Bence szerint a szívet kell kivinni a pályára, Bartucz László pedig azt mondta, szét kell szedni a portugálokat.

2024. 03. 16. 22:27
null
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő hangulatban, telt ház előtt játszott Tatabányán olimpiai selejtezőt a magyar férfi kézilabda-válogatott, és bár nagyot harcolt, 29-25-re kikapott Norvégiától. Ezzel a norvégok már biztosan ott lesznek Párizsban, a magyar csapatsorsa pedig vasárnap, a Portugália elleni mérkőzésen dől el. A szombati találkozó után az M4 Sport kamerája előtt Chema Rodríguez szövetségi kapitány a következőket nyilatkozta:

BÁNHIDI Bence
nem sok esélyt kapott a norvég védőktől. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka 

– Őrülten nagyot küzdöttünk, harcoltunk az utolsó pillanatig, hogy visszakapaszkodjunk, de nem sikerült utolérnünk őket. Az biztos, hogy a holnapi a legfontosabb meccs számunkra! Jó tervvel álltunk neki a meccsnek, jól is játszottunk, de kihagytunk néhány nagy helyzetet és hétméterest, majd összeszedtünk egy nagyobb hátrányt. Ezt követően sok mindenen változtattunk, de utolérni már nem tudtuk az ellenfelet. Amikor közel kerültünk a norvégokhoz, akkor mindig rákapcsoltak. 

 

A szövetségi kapitány után Bánhidi Bence nyilatkozott: 

– A meccs közben folyamatosan éreztem, hogy egyszerre két ember lohol utánam, ráadásul átlövésből sem tudtunk eredményesek lenni. Nagyon kemények voltak, mi pedig túl sok technikai hibát követtünk el. Küzdöttünk, hajtottunk, hogy utolérjük őket. Ez nem sikerült, de itt van az esély a portugálok elleni meccsen, hogy megcsináljuk, amiért jöttünk.

Holnap semmi mást sem kell kivinni a pályára, csakis a szívünket, az pedig kijuttathat minket Párizsba.

BARTUCZ László
Bartucz László bravúrjai sem voltak elegendők a sikerhez. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A nagyszerűen védő Bartucz László csak annyit mondott, hogy nem lehet a vereség miatt keseregni, mert nincs rá idő, vasárnap egész egyszerűen szét kell szedni a portugálokat...

Borítókép: Chema Rodríguez szerint a terv jó volt, de túl nagy lett a hátrány (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.