Pintér Attila elmondta véleményét a magyar válogatott Eb-esélyeiről

Optimistán nyilatkozott a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki esélyeit illetően Marco Rossi egyik korábbi elődje, Pintér Attila. Az 57 éves szakember sorra vette, majd röviden véleményezte csoportellenfeleinket.

2024. 03. 28. 13:38
A korábbi szövetségi kapitány optimistán tekint a jövőbe. Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, a 2024-es évet Törökország és Koszovó legyőzésével kezdő magyar válogatott is részt vesz az idén június 14. és július 14. között Németországban sorra kerülő Európa-bajnokságon, a nemzeti csapat a házigazda németekkel, a svájciakkal és a skótokkal szerepel együtt az A csoportban. Együttesünk esélyeiről most a korábbi szövetségi kapitány, Pintér Attila nyilatkozott a Metropolnak.

A magyar válogatott remek formának örvend, két sikerrel kezdte a 2024-es esztendőt. Fotó: Mirkó István

Sokat vár a fiataloktól

– Ez egy olyan Eb-csoport, ahonnan tovább kell jutni. Németország a legnehezebb riválisunk, a múlt és a tapasztalat arra utal, hogy mindig, mindenféle nehézségből kilábal, ezúttal pedig a hazai környezet segíti. A svájciak korábbi színvonaluknál egy nívóval gyengébben teljesítenek, a skótok pedig az építkezés fázisát élik meg. Ami szövetségi kapitány munkásságát illeti, számos ifjú labdarúgót épített be együttesébe, amelytől sokat remélek – mondta az 57 esztendős Pintér, aki játékosként húszszor volt válogatott, kapitányként pedig 2014-ben öt meccsen irányította a válogatottat.

 

Válogatott helyzetkép a márciusi mérkőzések után

vagy Ez a kérdés izgatja most a legjobban a magyar szurkolókat a nyári labdarúgó Európa-bajnokság előtt, és ez a kérdés foglalkoztatta az Origó sport podcastműsorának készítőit is. Hallgassa meg ön is a legfrissebb adást!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.