A gyászoló Szabalenka kikapott, legyőzője kezet sem fogott vele + videó

Látványos ütőtöréssel ért véget Arina Szabalenka miami szereplése. Az Australian Open bajnoka néhány napja veszítette el közeli barátját, a korábbi NHL-játékos Konsztantin Kolcov szállodai szobájának teraszáról esett ki. Szabalenka egy meccset még nyert a tragédia után, az ukrán Anhelina Kalinyina viszont már legyőzte. S hiába a rendkívüli körülmények, kézfogás ezúttal sem volt a fehérorosz és az ukrán teniszező között.

2024. 03. 24. 8:19
Arina Szabalenka Miami Open tenisz
Arina Szabalenka fekete ruhában teniszezett Miamiban Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arina Szabalenka nehéz szívvel játszhatott a Miami Openen. Az Australian Open fehérorosz bajnoka a verseny előtt napokban veszítette el közeli barátját, Konsztantin Kolcovot. Bár Szabalenka reakciója alapján a teniszező és a korábbi NHL-játékos a tragédia idejére már nem alkotott egy párt, Miamiban még Kolcov végzetes zuhanása napján is együtt töltöttek időt, s Szabalenka nem is tagadta, hogy gyászol.

Anhelina Kalinyina nyert Arina Szabalenka ellen Miami Open Tennis
Wozniacki után Szabalenka: Kalinyina két Grand Slam-bajnokot is legyőzött Miamiban (Fotó: AFP)

A tragédia ellenére Szabalenka részt vett a miami tornán, jó barátja, Paula Badosa ellen az első meccsét meg is nyerte, szombaton viszont az ukrán Anhelina Kalinyina már legyőzte a fehérorosz játékost.

 

Szabalenka: ütőtörés volt, kézfogás nem

A három játszmás meccs végén Szabalenka ütőtörésében ezúttal aligha csak a tenisze miatt érzett frusztrációja nyilvánult meg. Az ellenfél gyásza viszont nem írta felül az ukrán–fehérorosz ellentétet, az ukrajnai háború óta megszokott módon ezúttal sem volt kézfogás a meccs végén a két nemzet képviselője között.

Ha csak a teniszre szorítkozunk, Kalinyina remek teljesítményt nyújt Miamiban. Az előző körben a szintén Grand Slam-bajnok Caroline Wozniacki ellen meccslabdáról fordított, majd az Australian Open aktuális bajnoka, Szabalenka ellen is győzött.

A női tornán magyar játékos nem indult Miamiban, a férfiak között kiesése után Marozsán Fábián van még versenyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.