Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Törökország

Megtörte a csendet, Teneriféről üzent Milák Kristóf edzője

Javában zajlik a magyar úszók olimpiai felkészülése, a közvéleményt azonban továbbra is Milák Kristóf sorsa foglalkoztatja. Az olimpiai, háromszoros világ-, hatszoros Európa- és háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszó hosszas kihagyás után tért vissza a csapatba – most edzője, Virth Balázs nyilatkozott.

2024. 03. 21. 7:44
Virth Balázs tanítványa érdekében szólalt meg (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hete arról számoltunk be, hogy a 200 méteres pillangóúszás olimpiai bajnoka, Milák Kristóf elutazott a magyar úszóválogatott tenerifei edzőtáborába. Mindez azért bírt hírértékkel, mert a 24 éves sportoló korábban hónapokig nem nyilvánult meg, sokan pedig már az olimpiai részvételét is megkérdőjelezték. Milák továbbra is Budapesttől távol, Tenerifén készül Márton Richárd, Zombori Gábor és Telegdy Ádám társaságában.

 

Az edző nyugalmat kér

edzője, Virth Balázs most megtörte a csendet, a Nemzeti Sport internetes kiadásának nyilatkozott.

– Öt hét telt el azóta, hogy a dohai világbajnokságról hazatérve találkoztam Kristóffal. Ő elmondta, hogy csendben, nyugodtan szeretne edzeni, és én ezt a kívánságát tiszteletben tartom. Éppen ezért kérem mindenkitől, hogy tartsa tiszteletben Kristóf kérését. Úgy érzem, mindenki, aki szeretné őt újra versenyezni látni, azzal tehet a legtöbbet, ha a találgatások helyett tényleg hagyja őt csendben készülni – idézte a Nemzetisport.hu a trénert.

VIRTH Balázs; MILÁK Kristóf
Virth Balázs és Milák Kristóf. Fotó: Kovács Anikó

 

Az ob-n térhet vissza?

Virth Balázs egyelőre nem beszélt Milák Kristóf lehetséges visszatéréséről, az azonban biztos, hogy a magyar úszók következő fontos versenye az április 9–12. között sorra kerülő országos bajnokság lesz, amelynek a budapesti Duna Aréna ad otthont. Az időpont mindössze másfél héttel azután lesz, hogy a Spanyolországban edzőtáborozó csapat hazatér. Milák Kristóf legutóbb éppen a tavalyi ob-n ugrott medencébe, hosszú kihagyása előtt 100 és 200 pillangón is megúszta a párizsi induláshoz szükséges olimpiai szintidőt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.