Ezt kellene tennie Kloppnak a szörnyű égés után a Liverpool legendája szerint

Tovaszállni látszik Jürgen Klopp tökéletes búcsújának lehetősége a Liverpool éléről az idény végén, hiszen a nemzetközi siker elúszóban van, miután a csapat 3-0-ra kikapott hazai pályán az Atalantától az Európa-liga negyeddöntőjében. A klublegenda Jamie Carragher megmondta, mit kellene tennie Kloppnak a szörnyű vereség után.

2024. 04. 12. 12:28
KLOPP, Jürgen
Liverpool, 2024. április 5. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetõedzõje taktikai utasítást ad játékosainak az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság Liverpool-Sheffield United mérkõzésén a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2024. április 4-én. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nemrég még arról beszélt, hogy négy trófeával zárná Jürgen Klopp utolsó idényét a Liverpool kispadján. Február végén a Ligakupa-sikerrel az első kupa be is került a vitrinbe, azóta viszont az FA-kupában már elvérzett a csapat, most pedig az Európa-ligában is a kiesés szélére került.

KLOPP, Jürgen
Vajon hallgat-e Jürgen Klopp a Liverpool legendájának tanácsára? Fotó: EPA/Peter Powell

Legalábbis a hazai pályán elszenvedett 3-0-s vereség után nehéznek tűnik az elődöntőbe jutás kiharcolása a visszavágón. A klublegenda Jamie Carragher láthatóan már le is tett erről az esélyről, azt tanácsolta Kloppnak, hogy a második meccsen a cseresort vesse be.

– Szörnyű eredmény és teljesítmény a Liverpooltól. Az egyetlen vigasz a nagy vereségben, hogy Jürgen játszathatja a második sorát a visszavágón, és a bajnokságra koncentrálhat – fogalmazott a klub mezét 737 meccsen viselő Carragher, akivel az együttes jelenlegi csapatkapitánya, nem ért egyet.

 

Furcsa vélemény ez éppen a Liverpool ikonjától

Azért is meglepő Carragher véleménye, mert ő a pályán küzdötte végig a Liverpool történetének egyik legnagyobb hatású győzelmét, amikor is a 2005-ös BL-döntőben egyetlen félidő alatt állt fel 3-0-s hátrányból ugyancsak egy olasz csapat ellen az angol klub. A rendes játékidő végül 3-3 lett az AC Milan ellen, a tizenegyesárbajban pedig a Liverpool győzött.

Ezek alapján miért ne jöhetne létre egy újabb nagy fordítás az akkori Milannal egyértelműen gyengébb Atalanta ellen, amikor egy félidő helyett még egy teljes meccs hátravan? Carragher most mégsem bízik a csodában, és szerinte Kloppnak innentől már csak a Premier League megnyerésére kellene koncentrálnia.

A bajnokságban óriási a versenyfutás, a Liverpoolnak ugyanannyi pontja van, mint a jobb gólkülönbsége miatt jelenleg éllovas Arsenalnak, a Manchester City pedig egypontos hátrányból követi őket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.