„Nincs nehézség…” – ezt ígérte a Barcelona elleni BL-visszavágóra a PSG edzője

Noha jelenleg a Paris Saint-Germain vezetőedzője, ezer szállal kötődik a Barcelonához Luis Enrique, akinek csapata egygólos hátrányba került a katalánokkal szemben a Bajnokok Ligája elődöntőjéért zajló párharc első felvonása után. A spanyol tréner optimistán nyilatkozott a visszavágót illetően.

2024. 04. 11. 7:53
Luis Enrique optimista a Barcelona elleni BL-visszavágó esélyeit illetően. Fotó: MTI/EPA/Mohammed Badra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról korábban beszámoltunk, szerda este hátrányból fordítva győzte le 3-2-re a Barcelona a Paris Saint-Germain csapatát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A találkozó különleges lehetett a párizsiak trénere, Luis Enrique számára, hiszen a spanyol szakember a múltban játékosként és edzőként is szolgálta a Barcelonát.

Ezer szállal kötődik a katalán klubhoz

Luis Enrique aktív futballistaként 1996-ban a nagy rivális Real Madridtól szerződött a Barcelonához, majd 2004-es visszavonulásáig ott is szerepelt. Két-két alkalommal nyert a Barcával spanyol bajnokságot, Spanyol Kupát és spanyol Szuperkupát, egyszer pedig KEK-et és európai Szuperkupát. Edzői pályára lépve is a katalánok kötelékében folytatta, a Barcelona tartalékcsapata után 2014-től 2017-ig volt a felnőttcsapat vezetőedzője. Kilenc éve, 2015-ben BL-t nyert a gárdával, de ő ült a Barcelona kispadján akkor is, amikor a katalánok 2017-ben 4-0-ra kikaptak a Paris Saint-Germain vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, hogy aztán a visszavágót hazai pályán 6-1-re megnyerjék. Idén a Barcelona és a Paris Saint-Germain párharcának tétje már az elődöntőbe jutás, Luis Enrique pedig a PSG kispadján ül.

Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

„Soha nem mondtam, hogy a Barca a favorit”

A Párizsban lejátszott szerdai találkozó szünetében még 1-0-ra vezetett a PSG, a szünet után azonban fordított a Barcelona. A 62. percben még egyenlített a házigazda, ám Andreas Christensen 77. percben szerzett találatával 3-2-re nyert a Barcelona.

– Nyilvánvaló, hogy minden vereség fáj és zavar. Voltak hullámvölgyek, az első félidőt jól kezdtük, de hátrányba kerültünk. A szünetben tudtunk változtatni és jobban nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. Amikor gólt kapunk, és főleg otthon, az kényes dolog, de ehhez hozzá kell szokni – kezdte Luis Enrique, akinek értékelését a Metropol szemlézte. – A visszavágóban nincs nehézség, meg fogjuk nyerni. Az egyetlen ember ebben a teremben, aki minden edzést megnéz és minden mérkőzést elemez, az én vagyok. Az edző. Minden felelősséget én viszek el. Most már a következő meccsre készülök. Soha nem mondtam, hogy a Barca a favorit.

A visszavágót április 16-án, kedden 21.00-s kezdettel rendezik.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.